Sol = glassug!?
Känner du lika dant har jag ett rekommenderat recept på så kallad nice cream. “Nice” som i supergod, vegansk och lättfixad. Dessutom som påminner om klassikern Åttiåttan – vem tycker inte om den?
Nu var det ett tag sen jag gjorde glassen och tog den här bilden, men se rad 1 igen. I Stockholm har vi haft strålande sol hela veckan, så inför helgen sökte jag efter någon god variant att göra om vi orkar. Nice cream kändes helt rätt och dessutom passande att återpublicera till dig som läser. En glassvariant du kan bjuda i stort sett alla på, veganer som ägg- eller laktosintolleranta (beroende val av choklad till topping) och diabetiker, tack vare sitt tillåtande innehåll.
Nutiåttan – nice cream med choklad- och hasselnlötsmak
Ingredienser, ca 4 glassar:
- 2 dl rostade hasselnötter utan skal
- 2 dl kokosgrädde
- 0,5 dl sötströ (alt. annan sötning)
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk kakao
Ingredienser topping:
- 80 g choklad (valfri sort)
- kokos, hackade nötter eller annat du gillar
Gör så här:
- Blötlägg hasselnötterna minst 6 timmar (alt. fuska med färdigt hasselnötssmör)
- Häll av, skölj och låt dem rinna av.
- Mixa nötterna i en matberedare eller blender.
- Tillsätta kokosgrädde, sötningsmedel, vaniljpulver och kakao.
- Mixa till en slät kräm.
- Häll upp i 4 formar eller en större och frys i minst 1 timme.
- Ta upp, tina så att det går att få ur dina glassar ur formarna.
- Pensla med smält choklad och strö valfri topping över.
- Servera omgående, ät och njut!
Ät och njut! ♥/A