Tung styrka och små, stora glädjeämnen – veckans vardagsrapport #34

Träning är SÅ mycket mer än träning.

Och motion (+ annan rörelse) så mycket mer än motion. Natur, ärenden, mental avkoppling, äventyr, idéer, gemenskap, väder… du vet. Och det är något jag snackat mig salig om flera gånger förr, men vill lägga till vänner och även att SKRIVA om träning. Sociala medier, som ofta får en negativ stämpel i olika sammanhang, men kan ge oss enormt mycket.

Som en Milla. Min vän jag lärde känna för ca 8 år sen då hon också bloggade om träning och vi sågs på olika event. Möten och snack via våra kanaler som ledde vidare till egna event, utlandsresor och evig vänskap. Jag är så tacksam att våra vägar korsades där och då, för allt som varit och att nu få fler event och tid ihop. Det är inte lätt att hinna ses under vardagarna mellan jobb, barnens- och egna aktiviteter. Och den tid som är över behövs ofta för att ”bara vara”, återhämta sig. Milla liksom jag har en bakgrund som kräver att vi prioriterar det, men. Plötsligt händer det. Att vi får ett par värdefulla timmar ihop som jag berättar mer om i veckans vardagsrapport, plus annat för dig som vill hänga med i vardagssvängarna.

Tung styrka och små, stora glädjeämnen – veckans vardagsrapport #34

» Träningen fick en tung start efter förkylningsveckan. Det där med att ”smyga igång” gick sådär när coach Kevin skrivit diverse tunga lyft på tavlan i måndags, med träningsvärk from hell ett par dagar efter. Men eftersom jag ”bara” kör crossfit 2 ggr/vecka kan jag anpassa övriga pass. En lugn jogg dagen efter gav cirkulation och värken släppte. I övrigt vågade jag mig även på tunga 5or med 90 kg i marklyft i onsdags, vilket var ett tag sen, vilade i fredags, yogade i lördags och ska snart runda av med veckans löpintervaller. Kul att va ”på banan” igen.

» Måendet har varit betydligt bättre än förra veckan, alltså det mentala, inte bara att förkylningen släppt. Som väntat. Inte så att jag ”svävat på rosa moln” varje dag, tvärtom. Det har varit en ”mellanmjölksvecka” typ, lugn, vanliga rutiner, jobb, träning, mat och i säng före kl 22. Till och med Instagram fick vila ett dygn och precis vad jag behövde. Vill gärna tro att jag orkar ALLT överallt, men har börjat inse att inget blir bättre av att pressa varje sekund. Och att må bra UTAN konstanta kickar, prestation och bekräftelse är en seger i sig för mig. ”Ibland men inte alltid..”, jag tänker att lycka och frihet ligger i att vara oberoende, kunna välja utan att värdera.

» Barnen var hos Jonas från i tisdag eftersom Junior och Hampus var sjuka i måndags. Annars har jag varit helt solo för första veckan på länge. Skönt och tomt, som alltid ifrån dom. Nu längtar jag till i morgon då alla väller in och har beställt ett lass mat från ICA som kommer under eftermiddagen. Rutiner som underlättar börjar sätta sig och jag ser redan fram emot nästa helg då vi ska fixa jul i compact lovin hemmet.

» Övrigt? Tacksam över mina vänner som sagt. Även på jobbet kan vi ha 1000 saker att kämpa med, men jag minns inte en enda dag utan skratt. Ewelina och Milla får veckans fetaste ros för att dom alltid finns där och aldrig dömer. Säger vad dom tycker, inte alltid samma som mig haha, men ärlighet är ju det som varar i längden. Att Milla kunde lifta med sin man på väg till en av deras söners ishockey igår för en fika, hälsa på katterna och ta en snack-sightseeing i mina nya hoods var veckans guldkant. Du vet, ofta krävs inga hejdundrande händelser för att känna den där enorma nöjdheten för stunden och fånga små ord från samtal som gör stor skillnad på sikt.

Så. Nu en löptur i det…  hm.. gråa, men melankoliskt vackra. Hur mår du? Och hur har din vecka varit? Kram! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras