En bra jäkla vecka – träning och vardagsrapport #41

Och plötsligt bara vänder…

..humöret. Känslan. Energin. Eller ”plötligt”.. ofta som väntat efter ett par dagar och nätters god sömn, mat, olika slags rörelse/träning, utomhustid, snack med vänner/familj, närhet… basics du vet. Men ibland har jag ingen aning. Tycker mig sköta allt, men kan ändå inte sätta fingret på felet – eller flowet när det vänt uppåt igen. Glädjen. Tacksamheten. Träning har jag hyfsad koll på, men inte hormoner och det mentala (även om jag försöker leka självpsykolog ibland). Månen är kanske också inblandad?

Det är mycket vi inte vet eller kan styra, om du inte är expert på området. Kanske lika bra ibland? Att ”go with the flow” och ta tillvara på känslan i stunden? När jag är ”låg” blir jag ofta mer samlad, jordnära, rationell, får vardagliga sysslor gjorda, blir melankoliskt kreativ, om än (mest själv-)kritisk och ”mellanmjölk”, men förmodligen en lugnare medmänniska? Sen vänder det uppåt i form av energi. Positivitet. Sprudlande ”allt-är-möjligt-inställning”, jag blir full av idéer, om än lite hippsomhapp och svårt att fokusera ibland, men i det stora hela är det då jag släpper velande och kickar igång saker och ting.

Båda tillstånden är givande på olika sätt som du förstår, även om jag föredrar sistnämnda. Som den här veckan..

En bra jäkla vecka – träning och vardagsrapport #41

» Träningen följer ju ofta kropp och sinne du vet. Visst kan jag prestera bra när jag är arg/ledsen, men känslan är betydligt bättre när jag mår bra. Såklart. Och den här veckan har jag verkligen gått ifrån varenda pass med extra nöjdhet. De båda crossfitpassen (som du ser exempel från på bilderna) var t.ex. grymma. Ena en superkul teamwod med Johanna jag lärt känna lite från boxen, andra med (för mig) nya, sköna rörlighetsövningar och ett härligt ösigt avslut. Annars summerar jag en lugn löplufs i tisdags, ett tyngre styrkepass i onsdags, en vilodag, yoga igår och strax – intervaller. Inga konstigheter om du läst bloggen ett tag, men i normala fall är inte ALLA kanonpass som den här veckan. Bra fokus, bra styrka och fart. Jag tackar och tar emot.

» Jobbet har gått i samma anda. Jag har saknat Ewelina som varit hemma hela veckan, men själva sysslorna har flutit på. Jag är glad att ha hittat ett arbetssätt där jag går in i min bubbla och gör en sak i taget. Så himla enkelt – och svårt somliga dagar. När jag vill vara överallt på samma gång, i digitala- och IRL-världen, men som med mycket är det ”bara” att bestämma sig. Och utöver alla artiklar, kontakt med skribenter och kunder, nyhetsbrev, bloggen och sociala medier på SportHälsa har jag koll på mina grymma bootcamp-deltagare. Flera har fått extra kämpigt p.g.a. Covidtråkigheter (sjukdom/jobb), men dom är fantastiska. Gör sitt bästa och delar med sig i vår chatt, så roligt och en känsla av att vara ett gäng träningspolare, även på distans.

» Barnen var hos mig från i måndags. Och jaaa, såklart dom är en del av veckans positivitet. Såklart tomheten när dom lämnat hemmet påverkar mig mentalt, som i sin tur sätter sig rent fysiskt, samtidigt som jag inte skulle orka ha alla här jämt. Jooo, men inte som något rolig mamma? Varannan vecka är optimalt, att först glädjas över att rå om alla, sen mig själv. Mysigt på olika sätt och nu har vi kommit in i rutinerna efter julen. Veckan med dom har mest bestått av läxor, deras träningar, stora middagar, kvällschill i soffan, igår en långpromenad med lördagsgodisshopping som mål, bakning och idag är planen fotbollsmatch och skridskor. Älskvärt ös, liksom nästa veckas lugn.

» Övrigt viktigt är att jag löste toalettdilemmat och att jag äntligen har jag skapat ett Instagramkonto åt Miss Lo och Bobbo Bror. Eftersom mitt eget konto är inriktat på träning vill jag inte spama med för mycket kattbilder där, men du som gillar det kan följa deras spännande kattliv som @lo_bobbo

» Måendet har jag ju redan dragit en lång inledning om och känner inte att jag har något att lägga till. Eller jo, kanske att jag beställt dom omtalade tabletterna WoHo som ska stabilisera kvinnors hormoner och humör. Blir spännande att se ifall dom kan hjälpa till att hålla mig i medvind måendemässigt, fortsättning följer..

..och ja, det var lite av mycket från veckan som gått. Hur har din varit? Kram! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras