Pre påsk och starka kontraster – veckans träning och vardagsrapport #52

Du ser det.

JAG ser det. Oftast. Precis som när du är mittuppi ”en förälskelse” eller ”eufori under ett löplopp”, tänker du sällan på saker som är jobbiga. Eller jo, när det känns som att hjärtat dunkar ut ur bröstet och skon stundtals skaver, annars är det mest ”go with the flow”.

”INGET är bra med det här..” muttrande Hugo ofta i början av min och Jonas separation. ”Allt blir dyrare och krångligare..” vilket han har helt rätt i, men inte mindre dyrt och krångligt om vi hade väntat några år till tänker jag. Kärlek är ju kittet i en relation och det är ok att ge upp när man gjort allt som går. Och HUR vi väljer att se dom tvära kontrasterna mellan veckorna med alla älskade barn v.s. solo spelar stor roll. Det går verkligen att måla allt både bäcksvart och ljust som en sommardag.

Du ser det, jag ser det..  sen kan vi välja färgskala och hur vi bemöter det. Hitta optimal balans enligt ”hälsovärldens konst och regler” – knappast. Men det är ok att spilla över ibland, jag har gjort det förr och är trygg med att det jämnar ut sig med tiden. Och jag har ändå mina sätt att inte bara gå igenom en jobbig fas (som jag tänker att många ser mig göra), utan även njuta det fina som finns i alla situationer (och som säkert många också ser). Du vet, klyschan om att ”stjärnor lyser starkast i mörkret”, stämmer. Eller ”mörker”, nog för att det jag går igenom är relativt odramatiskt, men ändå inte smärtfritt och en liknelse alla förstår.

Och oj, nu blev det en så där djup och samtidigt svävande inledning på veckans mer personliga inlägg igen, men tillbaka på jorden får du följa med på lite av allt från veckan som var.

Pre påsk och starka kontraster – veckans träning och vardagsrapport #52

» Träningen har fortsatt som senaste veckorna – riktigt bra. Tror att jag ”ta i trä” kommit över alla covid- och vaccin-dängor nu, plus att solen påverkar mig mer än jag tänker. Nog för att tidsomställningen gjort mig trött några dagar, men kraft har jag haft, både vid träningen och allt runtomkring. Älskar den känslan. Annars har jag inget nytt att komma med, varken rekord eller andra förmågor, men kickade igång en tung styrkeperiod igen med 6-8 reps/set i min egen styrketräning. Grym känsla att lyfta allt man har och även vid löpningen har jag känt mig stark. Gårdagen backintervaller i strålande sol – svettigt och underbart.

» Barnen var hos mig och som jag nämnde i inledningen – ingen tid att känna efter, men varför ska man det när allt känns bra? Lite så funkar jag, samtidigt som..  läs rad 1 igen. Andra ser det ”jobbiga”, jag med ibland, men är ändå alltid som lyckligast ihop med mina favoriter. Den här veckan har som vanligt bestått av rodd med läxor, storkok, tvätt, Jonna har rensat garderoben, vi har tagit promenader med katterna, till träningar… och det som ändå är livet. Där vi får chans att prata, skratta, löjla oss, tjafsa lite och kramas. Älskar det.

» Mående. Och samtidigt som det suger i magen av sorg när barnen åker härifrån, slappnar jag av. Kontrasten mellan att ha fullt ansvar för alla, till bara mig själv och mitt är stor. Ja, och katterna förstås. Där har du en positiv grej med det hela, samtidigt som barnen blir bortskämda med andra saker hos sin pappa. Jag väljer att se det så och nu känner jag även hur ett pirr växer dag för dag. På onsdag åker jag nämligen till Jorm med katterna för att fira påsk. Vädret här i stan har påmint mig, exakt den sköna vårsol vi brukar ha i fjällen om påskarna, så jag känner mig uppvärmd. Uppvärmd och upprymd, längtar efter all familjetid och det som hör vårvintern till där uppe.

» Jobbet har varit ”mycket”. Många artiklar i omlopp, möten mm., plus slutspurt inför nystarten av mina bootcamps 11 april. Påminner dig igen eftersom antalet platser är begränsade. Läs mer här och här kan du anmäla dig. Varmt välkommen!

» Övrigt. ”Välja hur vi bemöter det..” skrev jag och som du förstår är all form av energi det jag (och många med mig) vad som behövs mest. Så jag tackar nej till mycket och ja till det som ger glädje. Laddar med sol, vänner, mat, serier i soffan, goskatterna, ungarna och annat..

..och det var lite om allt från min vecka. Hur var din? Litet som stort, skriv gärna och berätta, kram! ♥ /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.