FOMO v.s. vardagslyx – veckans träning- och vardagsrapport #60

FOMO innebandy

FOMO.

Har du hör det uttrycket? ”Fear Of Missing Out”, alltså en föreställning om att ”jag missar något” eller att ”alla andra gör roligare/bättre saker” än du. Något du själv upplevt? Jag hade en period i början av mitt bloggande då jag ofta kunde känna så när jag inte hann gå på alla event, men nu för tiden är det sällan. Jag har blivit betydligt bättre på att prioritera tiden (eller snarare inse att jag inte mår bra av att pressa in ALLT) och att följa min magkänsla. Tacka ja till det som verkligen lockar mig med det där ”pirret” och nej till det som tar emot mer.

Nu är det snarare barnen jag kan ha ”FOMO för” varannan vecka, men annat händer också enstaka gånger. Sånt som utmanar och lockar eftersom det garanterat skulle ge mig en massa tillbaka, men kanske ändå inte är bästa läge för? Jag behöver inte konstant bekräftelse, kickar, happenings och kan må jäkligt bra av att tystnad och lugn också, men..

Dom senaste dagarna har jag verkligen fått jobba med tankarna och övertyga mig själv om att magkänslan varit rätt. Att det ÄR ”klokt att jag inte satsat på Stockholm Marathon i år”. Att det ÄR ”klokt att vila upp mig istället för att jäkta iväg på morgonen för att vara med på ett KM (klubbmästerskap) i Crossfit”, även om både träningen och häng med F4Life-vänner vore kul. FOMO igen..  klokt är bra, men jävligt trist kan jag känna ibland. Och ALLA KÄNSLOR ÄR OK (tål att förtydligas för mig och dig som läser ♥), sen är det bra att släppa taget om vissa eller göra något åt dom.

Jag har haft en mixad känsla av glädje för andras häftiga upplevelser och att ”missa egna chanser”. Speciellt en barnfri helg, utan fest, med fint väder, nyfrisserad och ”dumt att slösa bort dagar..” Men magkänslan igen, som säger ”skärp dig Anna! Lugn är också bra”. Ja du hör, många tankar fram och tillbaka, men om jag bortser från förväntningar och egna ”borden” fick jag en riktigt skön lördag. Det jag behövde på riktigt. Partaj, lopp, favoritfolk..  kommer. Nu har jag verkligen laddat batterierna ordentligt, ändå ”skojtävlat” i innebandy i veckan och mer väntar. Läs vidare om det och veckan som var här.

fomo

FOMO v.s. vardagslyx – veckans träning- och vardagsrapport #60

» Träningen har gått helt ok. Inga rekord att stoltsera med, men har haft bra kraft, energi och som vanligt kul pass med gänget på F4Life. Det som är viktigast för mig när jag tränar. Och vid mina egna styrkepass har jag plockat av vikter och ökat antalet repetitioner som jag gör vissa veckor för variation. Då väljer jag ofta även andra övningar, som med TRX, kroppsvikt m.m. vilket är roligt omväxlande mot basövningar. Kommer dock bara hålla det här max en vecka till innan tyngre styrketräning igen, för sen kommer sommaren och då är ”lätt och spontan” träning passande. Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: löpning – mysjogg
  • Onsdag: styrketräning – underkroppsfokus
  • Torsdag: crossfit (kort wod + rörlighet)
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrketräning – överkroppsfokus
  • Söndag: löpning (snart)

» Jobb har det varit fullt upp med. Tänk att det alltid blir så inför semestertid, men också för att jag försöker hinna ikapp efter/inför en barnvecka. I övrigt..  deppigt. Min kära vän och kollega Ewelina slutar hos oss efter sommaren, så nu räknar jag dagarna ihop. Vi har kommit riktigt nära senaste åren, så sorgligt, samtidigt som jag är glad för att hon hittat något hon vill göra. Förhoppningsvis kan vi fortsätta träna crossfit ihop på luncher och ses utanför jobbet kommer vi självklart göra.

» Barnen har  varit hos Jonas, men flera av dom har kikat förbi under veckan. Och i tisdags spelade jag föräldrarmatch vid avslutningen för Juniors innebandylag. Superkul och väldigt länge sen. Föräldrarna vann med knapp marginal och sen bullades det upp kakor. Jag är så glad att Junior hittat en sport han verkligen tycker är kul, plus fina vänner i laget. Även Jonna vid thaiboxningen, men nu har den sommaruppehåll sen en vecka tillbaka. Hampus har dock endel fotboll kvar och Hugo kör på med sin styrketräning. Är orimligt stolt över alla (tydligt på översta bilden va?).

I morgon är det min tur att få hit älsklingsgänget och det är inte många dagar kvar till sommarlov. Skönt för alla, barnen har kämpat fantastiskt bra och jag ser fram emot lediga dagar ihop. OCH – ett lopp jag verkligen längtar mot: 18 juni springer jag Tjejmilen Sälen by Kari Traa ihop med Jonna (fast 5 km-varianten). Har längtat efter ett fjällopp och ihop med Jonna..  underbart! Vi ska resa, bo på hotell, äta gott, springa, gå på after run.. magiskt.

» Måendet har varit helt ok, förutom vissa FOMO -känslor då, men ändå inte i jämförelse med någon annan. Tror det är en mix av mycket, samtidigt inkännande lycka för vänners skull, både i flödet och IRL (+ översta bilden igen). Och några surt regniga dagar lyftes upp av en extremt bra ”sovvecka”. Natten till idag – 9,5 timme!! Förmodligen välbehövligt och skönt, liksom att vakna upp i sol idag.

» Övrigt. Att gå till Eleonor och klippa mig är också typisk vardagslyx jag unnar mig ca 3 ggr/år. Skön känsla att bli av med det slitna och fint att snacka ikapp tiden sen sist jag träffade min fantastiska frisör/vän. Har även lyxat med att köpa hem mat och passat på att laga sånt som barnen inte är lika förtjusta i, som wok med quorn och röding. Ja, även endel enkel tagervadmanhaver av rester, smoothies och glass. Annars har jag mest chillat på bänkar ute i solen med en podd i öronen, plus med våra gosedjur (Lo och Bobbo du vet). Tacksam för mycket.

Ja livet livet. FOMO är samtidigt en sund känsla av längtan efter glädje, spänning, kärlek, LIV… jag fick en extra påminnelse om det just idag då min änglavän Terese skulle ha fyllt 40 år. Vi har ingen aning om morgondagen, måste passa på, men med vad ”beror på”. Och detta var lite av allt från min vecka, hur har din varit? Sprang du Marathon? Gjort något annat spännande, eller som mig – mest ”varit”? Skriv gärna, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras