Glass, choklad och nougat är mina favoriter av sötsaker, så kombinationen – JACKPOTT!
Blir som sockerfri Nogger när du gör gräddglass med nötkräm innehållande alternativt sötningsmedel. Ett recept jag fick av barnens faster Anna-Lena för många många år sen och har sen dess gjort flera olika varianter av. Även första gången jag smakade hade vi gjort semifreddo med Nutella, men du kan variera innehållet i det oändliga. Några förslag är med dajm, nötter, hackad choklad, sylt, bär, kaksmulor.. ja, du fattar! Vad som du tycker om.
Sockerfri Nogger – enkelt recept
Ingredienser:
- 4 ägg
- 1,5 dl Sötströ (alt. socker eller honung eller annan typ av sötningsmedel)
- 1 krm vaniljpulver
- 4 dl grädde
- 4 msk sockerfri nötkräm (alt. ”vanlig” Nutella, några bitar riven mörk choklad, chokladsås, banan, nötter, bär)
Gör så här:
- Dela äggen så att gulorna hamnar i en bunke och vitorna i en.
- Vispa gulor och sötningsmedel pösigt.
- Vispa vitorna till hårt skum. Ska gå att hålla bunken upp och ner utan att vitorna faller ur.
- Vispa även grädden rätt hård ihop med vaniljpulver.
- Blanda allt varsamt och häll i en glassformer eller en större form klädd i plastfolie. Frys 3-4 timmar.
- Som godast när den är lite halvtinad så ta fram den en stund innan den ska ätas. Mmmm..
..mmmm. Även underbart gott till färska bär.
Kram och gohelg! /A