FILM: Träna ben i utegym – 5 effektiva övningar

träna ben i utegym

Detta!

Att träna ben i utegym, nice på flera vis. Eller ”ben”, hela din kropp aktiveras med övningarna jag visar i filmen, men du får extra träning för rumpa och lår av dom. Dessutom är, lyxen med utegym är att dom är gratis, ger dig frisk luft, bästa air condition, solchans… men hur gör du?

Till skillnad mot gym inomhus finns ingen anställd instruktör att fråga och en massa stockar som i ett klassiskt utegym kanske inte är helt logiskt? Därför filmade jag ett exempel på hur du kan träna ben i utegym vid mitt eget pass förra veckan. Visar dig här och förklarar mer i texten längre ner.

Träna ben i utegym – 5 effektiva övningar

1. Rumpaktivering med miniband

2. Utfall bakåt

3. Enbensmarklyft

4. Dragon squat

5. Hip-thrust

Hur? Börja med 3 x 20 sidosteg med miniband om du har ett (10 per håll), alt. annan uppvärmning eller rörlighetsövningar. Sen förslagsvis 3 x 10 reps/övning och sida med rörlighet/njut mellan.

Himla härligt när vädret är som här. Sen blir träningen sällan lika effektiv för mig, jag har en tendens att dra ut på pauserna mellan varje set för att njuta, men å andra sidan – bra för hälsan på andra sätt.

Skriv i en kommentar om du vill att jag visar överkroppsövningar med, men själv brukare jag oftare träna ben i utegym. Svårt att få till alla övningar för exempelvis. axlarna med stockarna, men pressövningar funkar, liksom ryggträning.

Vad föredrar du, styrketräning inomhus eller ute? Kram! /A

Relaterade träningstips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras