Best of sommar i Jorm 2022 – bildbomb från veckan

Var börjar jag ens?

Vill som alltid försöka trycka ut ALLA känslor och upplevelser till dig genom skärmen, den här gången från min sommar i Jorm. Vet dock inte om du vill ha precis alla, haha. I alla fall inte ettriga flugfän och annan irritation i luften, syskonfajter, pre tonåringar på tvären och stunder då både jag och mina egna päron fått lust att säga upp oss från föräldrarrollen. Jo, det finns alltid stök bakom dom mest ljuvliga semesterbilder, men vad vore livet utan lite friktion? Utmaningar? Att det ingår i livet – oavsett om du är ”ledig på din pärlplats” eller inte – kan vara en lättande tanke?

Men. Det kan också vara fint att glömma gnag och försvinna in i en saga för en stund. Om du håller med – scrolla ner och fyll på med känslor från höjdpunkter under min sommar i Jorm.

Best of sommar i Jorm 2022 – bildbomb från veckan

Fjällbestigning och fiske

“Efter regn kommer guld”. Ryktet går iallafall att det blir bra med hjortron efter en så regnig sommar som denna, vilket jag såg flera spår av.

fjäll Jormjonna Jorm fjällDenna sommar i Jorm hann jag bara bestiga ett av tre fjäll på Toppkortet (till skillnad mot förra året) – Brattlidfjället. Ändå en fin promenad med alla barn, syrran och våra föräldrar, när vi väl kommit ut (vilket är en utmaning i sig ;)).

En annan dag stack vi upp till Kvarntjärn, ca 3 km från Lassebacken. Fiskade..

..grillade..

..och fiskade lite mer. En av få riktigt soliga dagar.

Mamma och jag gick medan övriga åkte sexhjuling. Värdeful prattid och även ett tillfälle att spana efter kantareller.

fiska Hugo hampusÄven vid sjön har grabbarn fiskat, både från land och båt. 

Matnjut

rödingJodå. Storfiskarna lyckades fånga ovanligt många på en och samma dag (inte just dessa, men även dom – riktigt stora matfiskar). Fantastiskt kul, speciellt för barnen att vara med om och gott för oss alla att äta.

Annars har det blivit mycket grillande. Hamburgare hemma på gården och vid sjön – varma mackor, korv, pinnbröd och marshmallows.

En och annan äggmacka har också slunkit ner för mig.

Mia wokade (recept kommer).

smultron, sommar i JormJonna fyllde ett strå med söta smultron….

jonna jordgubbar sommar i Jorm

jordgubbar Jorm

jordgubbar sommar i Jorm…och en skål med säsongens första Jämtgubbar ihop med kusin Ella.

Träning och lek

lek Lassebackenjunior loroligt pass ringar JormGården, gungställningen och ringarna är allas lekplats.

backlöpningsommar i Jorm, kvarntjärnsvägen, löpningLiksom skogen. Ändå blev det ändå bara en enda löptur längs Kvarntjärnsvägen för mig denna sommar i Jorm,  flera dagar var lite väl leriga, men den du ser här soligt och tillräckligt torrt. Då passade både syrran och jag på.

Även i Jormgymmet borta vid campingen har det blivit ett par pass för mig, Hugo och Hampus. Gillar det också. Mysigt, allt jag behöver i utrustningsväg och bra att krypa in i om för mycket knott eller regn.

Bad, chill, kärlek

sommar i Jormbada, sommar i Jormsommar i Jormvila, sommar i JormSista dagen för mig i byn avslutades med denna kanondag. Det växlar snabbt i fjällen och mellan ett par gråregninga dagar stack en solig in.

Jorm runt förfestJorm Runt med partaj räknar jag också in under kärlek. Kul att återse hemvändare, vänner och skåla i brorsans mysiga stuga. 

bobbo JormMiss Lo och Bobbo Bror har också haft ett underbart sommarlov.

näbbmusLärt sig fånga små näbbmöss (i levande format som vi kunde släppa fria sen. Så gulliga).

lo miaMyst hos moster Mia och alla andra. Lyx med så mycket uppmärksamhet och gos.

bobbo kloklippningInte minst från mina kära föräldrar som skötte om våra kattbebisar en hel månad. I tisdags avslutade vi med kloklippning innan hemfärd 

Miljö

Lassebacken Jorm sommar i Jorm

Ja, den ser du ju på dom flesta bilder. Alltid lika slående vackert, även om det sällan varit så kallt som denna sommar i Jorm. Utlovat regn nästan varje dag och en temperatur runt 8-12°, men melankoliskt fint ändå. Och inte bara det visuella – fjällen har en magisk förmåga att ge själen lugn och kroppen energi. Lättare att komma till ro och ladda batterierna. Dessutom en tystnad jag uppskattar mer och mer för varje år.

jonna Jorm bobbo

Mår så himla bra av det här och ännu bättre – att få ge mina egna ungar lite av allt jag älskat under min egen barndom, plus tid med sina morföräldrar. Idag deras sista dag i vårt fjällparadis, medan jag drog vidare redan i tisdags. Plikten kallade och jag är en rastlös själ. Kontraster gör livet och även om jag älskar allt/alla på bilderna ser jag fram emot cityliv, puls, spänning… påfylld till tusen.

TACK Jämtland, alla andra inblandade, du som hänger med i bloggen och INTE minst min mamma och pappa för en underbar sommar i Jorm 2022! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning