Sportig photoshoot och bokpartaj – veckans träning och vardagsrapport #68

Well, det finns alltid två sidor.

Minst. Mitt i byggstöket känner jag friheten i att släppa pedanthet (lönlöst), samtidigt som jag andra stunder kan må dåligt av röran. En insikt som slagit mig efter flytt till mitt och barnens compact lovin hem är att det finns en otrolig lättnad i att äga mindre prylar och släppa endel perfektion. Förstår du hur jag menar? Och lite liknande är det med att kunna slappna av trots att det ligger skyddspapp över halva golvet och middagsbordet står på högkant. Säger inte att jag skulle vilja ha det så här för alltid, längtar enormt tills byggfixet är klart, bara att det går att se saker på olika sätt. Att det beror på vem du är, var du är i livet och inte alltid är som det ser ut eller ”borde”.

På samma sätt är det med träning och hälsa (som fortfarande är temat här i bloggen). Det som ena stunden slukar din energi kan andra gånger istället GE dig det. Några exempel från veckan..

Sportig photoshoot och bokpartaj – veckans träning och vardagsrapport #68

» Träning är ju typiskt att skippa när annat kräver mycket av en, vilket kan vara sunt ibland, men ofta ger det så otroligt mycket energi. Tid och kraft du lägger ner kan du plocka ut i form av ny energi, klara tankar, effektivitet.. och personligen har jag tillräcklig kroppskännedom för att se mitt behov efter alla år. Har tagit mig tid för vila också och bygget därhemma är det inte jag som styr, så det kan jag släppa för att fokusera på mitt och barnens behov. Precis som förra veckan har jag haft bra krut vid alla pass, utom möjligtvis i lördags (varför kan du läsa längre ner). Summeringen:

  • Måndag: crossfit – teknik + explosiv wod
  • Tisdag: löpning – mysjogg
  • Onsdag: styrka – fokus underkropp
  • Torsdag: crossfit – kort wod + rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrka – fokus överkropp
  • Söndag: löpning – backintervaller

» Bokpartaj var veckans högsta höjdpunkt. Min vän och branschkollega Joanna Swica har nyligen gett ut bokenAlla mina steg : en kärleksförklaring till löpning” som firades stort i fredags. En bok du måste spana in och som jag själv ser fram emot (beställt hem ett ex istället för att köpa på plats eftersom jag ville dansa vidare utan risk att tappa bort..). Och ett typiskt bra exempel på tillfälle som i teorin kostar energi (köpa grön kavaj, klä upp sig, förbereda middag och fredagsmys till barnen, skippa soffan och sömn..) men kan ge dubbelt tillbaka. Fantastiskt roligt att vara med och skåla för en bok som kan få fler att må bra av löpning, eller för oss som är igång – ge igenkänning! TACK igen Joanna, för den, allt annat du sprider och att jag fick komma på din fest. Dessutom ett tillfälle att återse vänner, lyssna på skön musik, dricka bubbel, äta gott..

Fasiken vad jag saknat Ewelina som joinade mig till eventet, liksom Derin vi mötte upp för mer partaj efter, plus en tjej jag inte känner lika väl men nya vänner kan man inte få för många av. Vi avslutade ändå rätt tidigt, fredagströtta allihop, men påfyllda av kramar, cava och snack om livet sen sist runt kl 12. Jag knatade hem i natten, även där hög på lycka över en sån sak som friheten i gångavstånd till allt/alla.

» Jobbet har varit lite stökigt med program som strulat och läget runtomkring. En mindre bra sak med hantverkare som springer runt, men med ett tidsbestämt mål och positivt synsätt – hanterbart. Och jag har även haft endel roliga arbetsuppgifter, som att plåta nya bilder till bloggen och Instagram. Du har förmodligen förstått att jag älskar snygga bilder vid det här laget? Och att lägga några timmar på jobb med att fixa kläder (TACK för spons Under Armour), proffsfotograf (TACK Pär Olsson) och lokal (TACK Therese) är värt inför andra dagar. Slippa släpa kamera, spara tid och energi från att leka självfotograf och hålla den nivå jag, samarbetspartners och du som följer mig uppskattar.

» Barnen bor fortfarande hos mig, men nu går det framåt även i Jonas renoveringsprojekt. Kanske någon vecka till, sen flyttar dom in hos honom en längre tid. Och nja, det ÄR jobbigt för alla att tränga ihop oss ännu mer än normalt, men jag tror samtidigt att barnen tycker det är lite mysigt, precis som jag. Nu är även skolor och alla barnens sporter igång, så vi är ändå inte hemma lika mycket. Innebandy, thaiboxning, fotboll, styrketräning.. jag är så stolt och glad för allas skull. Att dom hittat sin grej!

Ännu ett moment värt att dokumentera är barnaskarans yngsta, katternas framsteg. Ragdoll är en ras bäst lämpad att vara inomhus, men våra trivs även bra ute – såpass att dom lärt sig bajsa i det fria. Skönt för både dom och oss att slippa tömma lådan lika ofta.

» Måendet känns mer stabilt än veckan innan. Det största fixet i lägenheten är klart och jag kan luta mig tillbaka på mer rutiner som storkok, väskpackning och annan planering igen. Det påverkar sömnen positivt och som jag inledde – roliga saker att se fram emot ger krut till allt annat. Förra veckan – bokpartaj med vänner, denna – Tjejmilen för Plan Sverige med syrran på lördag. Och att rå om mitt favoritgäng.. ännu ett (kanske det bästa) exemplet på att ge energi och få ännu mer tillbaka.

Slut på roman. Vad tar du med dig från veckan som var och in i den nya? Något speciellt att längta mot? Skriv och berätta gärna, annars – kram och hoppas du får en bra start! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning