TUNG styrka fram till påsk!? 7 favoritövningar för hela kroppen

tung styrka

TUNG styrka fram till påsk!?

Är du med mig? Två veckor är ju en perfekt tidsbegränsad period. Och som vanligt får jag extra energi av bara tanken på något kul och passar då på att köra riktigt tung styrka. Sen brukar det bli lättare feelgood träning efter lust, väder och familjeplaner under semesterdagarna. Det blir en naturlig variation och chans för både kropp och motivation att bygga upp sig, med tung styrka följd av något lättare, plus mer tid för vila.

Dessutom älskar jag känslan av att lyfta riktigt tunga vikter. Håller du med? Träning där du får ”explodera upp” med tydliga bevis på hur cool kroppen faktiskt är. En boost för självförtroendet. Och rent fysiskt bygger ju tunga vikter muskler både inför vardagen och sporter, gör oss mer explosiva, ökar bentätheten och ämnesomsättningen, samt ger naturligt snygga kurvor – både hos killar och tjejer. Mer om det och andra bra tanketips när du tränar tungt hittar du här.

Hur väljer jag övningar för tung styrka?

Jag tänker dels övningar där du vågar utmana dig med riktigt tunga vikter, men även basövningar där hela kroppen aktiveras och får effektiv träning. Här passande övningar och upplägg för just det.

Får du inte upp filmen i bloggen hittar du den här på Instagram.

7 tunga favoritövningar för hela kroppen

1. Sumo marklyft
➤ Tränar: baksida lår, rumpa, core, rygg, greppstyrka

2. Dips
➤ Tränar: axlar, bröst, triceps, core

3. Utfallsgång
➤ Tränar: rumpa, lår, core, knästabilitet, balans

4. Chins
➤ Tränar: rygg, armar, core, greppstyrka

5. Bänkböj
➤ Tränar: Rumpa, lår, core

6. Hantelpress
➤ Tränar: axlar, armar, bröst, core

7. Hängande benuppdrag
➤ Tränar: core, mage, höftböjare, greppstyrka

Hur? Plocka övningar du gillar, alla till ett helkroppspass eller dela upp dom vid 2 olika tillfällen. Hitta vikter där du orkar max 6-10 reps (våga utmana) och kör ex. 3-4 set per övning eller 2 övningar direkt efter varandra i superset. Vila 1 ca min mellan. Ju tyngre vikter och komplexa övningar, ju längre vila behöver du mellan varje set.

Varför? Bygga muskler i hela kroppen inför annan idrott och/eller vardagen, inkl. jävlaranamma och ”go” till allt annat du gör.

Kram och kör tungt! /A

Fler tips för tung styrka:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning