Skidiver och påsk 2023 – bildbomb från Jorm

påsken 2023

Det gick en jul.. (”lite för lite snö”)
Det gick ett sportlov.. (”för mycket slask och storm”)
Det gick Stockholmstid.. (”inga skidor i stan”)
OCH det kom en..

..påsk 2023. Full av iver som successivt byggts upp influerad av skidåkande vänner och bekanta i sociala medier och IRL, plus egna inbitna känslor såklart. Att glida ut i det vita med långa skär och djupa andetag aaaaa..

Passa ägg hitochdit, kul, men längdskidor är påskträning nr 1 för mig och jag har redan fått in ett par turer här på sjön. Och träning hitochdit, det jag längtat minst lika mycket efter ser du på bilderna som följer.

Skidiver och påsk 2023 – bildbomb från Jorm

Min påsk 2023 kunde inte starta bättre. Jag och katterna liftade från stan redan kl 4 på morgonen/natten med en släkting och möttes av detta pangväder.

5 årstiden i en strålande fjällvärld och allt som hör den till. Upplevelser, smaker, känslor och framför allt personer jag älskar och saknat. Det är max 4 gånger om året jag är här, men då njuter jag maximalt av allt. Skrolla och följ med.

På långfredagen tog vi en skotertur till Raukasjön ca 1 timme bort från Jorm vid norska gränsen.

påsken 2023

Magiskt. Vi snackar ”träning, mat, sömn..” men NATUREN har också en otroligt läkande effekt. Plus ljuset, här både från snö och sol. Jag mår så bra av detta.

påsken 2023

Miss Lo och Bobbo Bror med. Efter några gånger hit vet dom vad som väntar efter den långa, jobbiga resan. Värt alla timmar i bil (och ofta tåg) för mer space och möss att jaga.

Senare kom x-mannen, kidsen och moderna familjen var komplett. Pingisbordet i pappas garage åkte snabbt fram och jag myser in i själen av att se alla glada miner. Perfekt att springa ut och tillfredsställa alla generationers rörelsebehov.

påsken 2023

Däremellan: mest chill. På påskdagen den traditionella pimpeltävlingen där hela byn och hemvändare samlas. Inte ett napp, men jäkligt härligt som du ser.

påsken 2023påsken 2023påsken 2023påsken 2023

Njut på fjäll, sjön och mina förändras veranda.

Och MAT förstås. Samma gamla delikata rätter med råvaror från trakten, plus mammas hemlagade/hembakta. Jo, även endel ”färgämnen” i barnens påskägg, men låt oss inte snöa in på detaljer. Helhet är grejen.

påsk 2023

En pose i påskklänningen hör också till. Häxan på Blåk.. Lassebacken med en av 2 vita katter innan vi flyger iväg. Eller stannar, iallafall några dagar till även om jag redan känner mig påfylld. Hade knappt vågat drömma om så fina dagar som vi hittills haft.

Tacksam så in i norden och hoppas du också fått en härlig påskhelg! ♥/A

 

2 Comments
  1. Vad härligt det ser ut! Vi är just hemkomna efter en vecka lite längre söderut i fjällvärlden och har också haft toppenväder och åkt massor av skidor. Bästa sättet att tanka energi! Hoppas att ni får flera fina dagar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.