Back to basic bra baspass – 7 övningar med skivstång

baspass

Tillbaka till betongen och den tunga träningen!

Typ. Men så blir det ofta för mig – mer baspass med tunga basövingar på egen hand plus utmanande wodar i crossfitboxen när jag är i stan. Under sommaren har träningen gått mer på lust och känsla vilket är skönt, men nu är jag taggad på tuffare träning. Kommer naturligt när både kroppen och skallen är mer utvilad.

Ofta delar jag upp min styrketräning på olika pass som fokuserar på olika dela av kroppen, men här visar jag dig ett baspass för hela. Bra för dig som vill exempelvis vill komma igång och träna 2 gånger i veckan.

Här visar jag dig övningarna och i texten kan du läsa mer om vad dom fokuserar på. Får du inte upp filmen i bloggen hittar du den här på Youtube och här på Instagram med alla övningar i egna klipp.

Back to basic baspass – 7 övningar med skivstång

1. Knäböj

➤ Träningsfokus? rumpa, lår

2. Raka marklyft

➤ Träningsfokus? rumpa, baksida lår, rygg

3. Utfallsgång

➤ Träningsfokus? rumpa, lår, core

4. Militärpress

➤ Träningsfokus? axlar, bröst, core

5. Rodd

➤ Träningsfokus? rygg, baksida axlar, rumpa

6. Joystick

➤ Träningsfokus? core / sidorna av bålen

7. Maghjulet

➤ Träningsfokus? core / raka magmuskeln

▪️Upplägg? Kör ex. 2-4 set med 6-12 reps per övning. Vila 30-90 sek mellan varje set, alt. kör 2 övningar i superset (direkt efter varandra innan vila).

▪️Är du nybörjare eller i uppstart efter sommaren? Börja med 2 set/övning och lätta vikter för att testa vad du orkar och bana in juste teknik. Notera och öka antal set och vikterna successivt när passet börjar kännas ”bekvämt”. Om så en pyttevikt extra på stången – nytt PB för i hösten 2023! Fira.

Sno delar du gillar eller hela passet, kram och kör hårt! /A

Fler rekommenderade baspass :

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.