“Kan, men jag vill inte..” måndagslistan

“Anna, sluta göm dig bakom en tuff kettlebell och putsad, glad fasad..”

..jo, jag kan, men jag vill inte. Och lika väl som att skriva en to do-list inför veckan känns det bra att skriva en NOT to do.. jag börjar:

“Kan, men jag vill inte..”

..leva ett 100% perfekt balanserat liv mellan det som anses hälsosamt och ohälsosamt. Jag tror på att låta känslorna styra till stor det, på varierat och regelfritt, men ändå med en dos sunt förnuft. Dom flesta av oss vet ju vad vi mår bra av, men ingen kan ha 100 av allt.. Och vi är olika, där alla har mer eller mindre av saker – även vår egna procentfördelning i olika perioder, men för dig som gillar konkreta riktlinjer är 80% planerade val, 20% på magkänsla rimligt.

..tävla. I sport som stora livsmål, karriär, boende, fame.. rikta in mig på EN grej för att bli bäst och släppa allt annat jag tycker om. Kanske kul och häftigt, men älskar för mycket olika så..

..rista regler i sten. Se ovan, men gäller över lag hur du, jag, vi ska vara och göra. Går aldrig att dömma efter kön, ålder, yrke, klasstillhörighet, hudfärg, kroppsform, läggning o.s.v. Unik är grejen.

..hålla igen. Ilska när jag är arg, tårar, sprudlande glädje.. bromsar ibland, dumt, men försöker- och förespråkar att leva ut.

..trampa på andra för att lyfta mig själv. Skitsnack och fördomar byggda på små fragment – få saker gör mig lika arg. Står inte heller för Jantelagen och att förminska sig själv i en offerkofta. Svårt ibland, den är ju så inpräntad i det här landet.

..göra framgång på skrämselpropaganda. Att sälja på folks dåliga självkänsla och peka på vad som är “rätt” (vilket med- eller omedvetet ropar ut vad som är “fel” att göra/tycka/känna) för likes och framgång. Är i fel bransch då, jag vet, men gör mitt bästa för att lyfta det positiva med att vi själva VÄLJER träning och hälsa. Tror inte på tvång, pga vi är alla barn som älskar att trotsa med tvärtom.

..gå över lik för likes. Vet mycket väl att ex. naket, putrumpor och redigerade proffsbilder går hem hos många, men vill själv blanda upp med igenkänning från den ofta stökiga, älskvärda, vardagen. (Sa hon med stylad proffsbild, haha, men jag både njuter av det estetiskt vackra i kvalitetsbilder och spar tid av dom. Inget förbud mot det heller, eller att få känna sig snygg).

..trycka på alla mina sorger för att fiska sympati. Eller jo, ibland, för att du som går igenom liknande ska känna dig mindre ensam, men stunder jag själv behöver stöd vänder jag mig främst till mina närmaste IRL. Ibland är det skönt att läka ifred, men öppen sårbarhet är också starkt. Tror stenhårt på att ge och ta emot i mänsklig harmoni.

..stå för att det jag skriver varar för evigt. Kanske, men som du vet – tiden förändras och vi med. Inga regler ristade i sten som sagt, gäller även denna lista..

..din tur! Skriv en lista med saker – eller som jag ståndpunkt – du inte vill ta med dig in i nya veckan och tagga gärna mig så jag kan läsa. Kram och hoppas du får en strålande start! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning