Pizza med kålbotten – recept för god smak och plånbok (snarare än ögat)

Billig, god, närproducerad och näringsproppad grönsak som alltid är i säsong..

KÅL! En av våra kanske mest underskattade grönsaker, där pizza på kålbotten bara är en av alla rätter du kan göra. Perfekt gott sätt att öka intaget av prisvärt grönt. Fibrer och vitaminer med härlig crunch för alla pizzalovers. Dock inte så snygg maträtt, iallafall inte min gjord på rödkål. Den ser bränd och trist ut, men smaken var det verkligen inget fel på, vågar du testa?

Jag hade sett trendrätten på Instagram där något proffs fick till riktigt fina små runda pizzor med kålbotten, förmodligen vitkål eller spetskål som skulle bli lite rundare form. Min rådkål blev..  ja, du ser. Inte några exemplariska minipizzor, snarare en salig röra – men GOD sådan.

Pizza med kålbotten – recept för god smak och plånbok, snarare än ögat

Ingredienser:

  • Kålhuvud skuret på diagonalen i runda ”pizzabottnar”
  • Olivolja
  • Örtsalt, pizzakrydda etc. kryddning du gillar
  • Tomatsås
  • Riven ost (jag tog parmesan för extra smak)
  • Kalkon/skinka, lök eller vad du önskar topp med

Gör så här:

  1. Dela din vitkål i ca 1 cm tjocka, runda bitar.
  2. Pensla i olja och krydda.
  3. In i ugnen på ca 225° i 10-15 minuter.
  4. Lägg på tomatsås, kalkon, annan topping och ost.
  5. Gratinera ytterligare 5 minuter eller så länge det behövs för att osten ska smälta.

Pizza med kålbotten och lite sotiga kanter som lossnade, men smaken överraskande. Ge den en chans, bon apetit! /A

Gillar du pizza med kålbotten rekommenderar jag även:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.