Känner du dig stel som en pinne? Mjuka upp kroppen med en pinne!

mjuka upp kroppen med en pinne

“Hur värmer du upp inför dina styrkepass?”

En fråga jag brukar få, så här visar jag hur du kan mjuka upp kroppen med en pinne. Själv är jag lite för lat att ställa mig på löpband eller köra andra pulshöjare, haha, så lugnare rörlighet passar mig utmärkt och förbereder kroppen på ett bra sätt det med.

Jag har ju förklarat fördelarna med rörlighetsträning många gånger förr så det skonar jag dig ifrån, men fick ett spontant infall att filma dessa rörlighetssekvenser vid styrkepasset i onsdags. 9 rörlighetsövningar för att mjuka upp kroppen med en pinne, passande inför din tuffare träning, för sig själv eller att väcka kroppen med?

Får du inte upp filmen i bloggen hittar du den här på Instagram.

 

Mjuka upp kroppen med en pinne – 9 rörlighetsövningar

1. Skulderrotation bak och framåt
2. Diagonal skulderrotation
3. Overhead squat
4. Trasdockan
5. Utfall bakåt med ryggsträck
6. Bröstrygg/axelstretch
7. Rygglyft + rodd bakom nacken
8. Köttbullen
9. Paddlaren

▪️Hur? Välj någon enstaka- eller alla övningar med ex. 5 reps per övning/sida. Upprepa fler varv vid tid/behov. Och du! Lugnt i din takt, klippen är uppsnabbade.

▪️Varför? Fint att mjuka upp med inför din träning och öka rörelseomfånget vid andra övningar, att stäcka ut och varva ner med efter, eller som en skön paus att aktivera hela kroppen med? Du väljer – och känner.

Fler övningar för att mjuka upp kroppen med en pinne:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.