Vårkänslor ur rutin – veckans träning och vardagsrapport #127

lop hus hjorth var 2024

Pustar ut och tänker tillbaka.

På tiden som rusat med hej till dig, utanför ”coaching fasaden”. Du vet, den som brinner för att ge dig samma känsla som på bilden. Svettig, nöjd, rött face.. kort: full av liv efter en löprunda, helst utan skavanker och (efter en stund) lust att göra om det.

Fantastiskt lyxigt att ha ”people pleaser” som yrkestitel, men här vill jag ändå skriva om endel annat jag älskar och livet utanför sociala medier. Det som trots allt du ser i bloggen och Instagramflödet ligger högst på priolistan. Några ord om veckan och tiden sen senaste vardagsrapporten..

vårkänslor

Vårkänslor ur rutin – veckans träning och vardagsrapport #127

» Träningen. Efter påskens semesterträning och en släng magsjuka på det har jag känt mig motiverad, men svag. Visst får jag upp mina ”14 kg hantlar i axelpress”, men har tappat power i övningar som chins och dips. Dessutom galen träningsvärk efter varje pass, vilket jag ändå kan gilla och känner ingen stress. Är mer än nöjd med mina prioriteringar och lugnare träning i Jorm, kroppen får ta sig tid. Jag har kommit igen förr och känner snarare extra trigger av att jobba mot små mål, alltså egna ”det HÄR vill jag kunna” i mina olika sporter. Känner du igen dig?

Löpningen går iallafall relativt lätt, vilket inte är konstigt med tanke på mer konditionsträning i Jorm. Mest skidor, men även spring på hög höjd. Nu: underbart att svira om till tunna tights, lätta skor, keps (vårens sista mössbild från förra helgen ser du i kollaget) och sopade vägar. På det ett nygammalt mål i sikte – att springa Tjejmilen för Plan Sverige i höst, förhoppningsvis ihop med Jonna. Jag jobbar på att locka henne, för nu är åldern inne för landets största tjejrace. Vore en fin upplevelse att springa ihop och uppmärksamma Plans viktiga arbete med henne igen. Dessutom firar loppet 40-årsjubuleum med ny bana i stan, vilket låter extra festligt. Kommer berätta mer om det här framöver.

Tillbaka i stan ja, men ändå ”ur rutin” – inte bara styrkemässigt. Veckan började med vila och VAB av Jonna som förmodligen smittats av min magsjuka, så ingen crossfit i måndags, men ett andra pass i boxen igår. Mina vänner kör en provperiod på F4Life och frågade om jag ville haka på – såklart! Typ tvärtemot min traditionella lördagsyoga, men oerhört kul. Jobbigt, jo, men det är sjukt hur mycket kraft man får av folk runtomkring. Dessutom tid att snacka ikapp oss på en promenad hem, som guldkant på hela grejen – mer värt än min yogarutin. SATS-kortet är uppsagt också (pga galen prishöjning), så skulle inte heller kunna gå på det. Får skapa nya, goda träningsvanor, utomhus, hemma och på andra gym.

Summeringen: 2 crossfitpass (varav ett med lång rörlighet), 2 vilodagar, 2 löprundor och 1 styrke- + rörlighetspass i utegym.

» Måendet har jag knappt reflekterat över. Alltid lite lägre efter ett farväl av dom jag älskar mest, men ser ändå ljust på nuläget. Njuter av vitsippor och snöfritt som sagt, det lilla och enkla. Som vanligt mindre övertänkande med kids på plats, plus en slags nykärlek i hemtrakterna. Vårt mysiga compact lovin krypin, att återse vänner, somliga rutiner – och ”icke-rutiner”. Jag kan må lika bra av att trotsa mina gamla vanor, men ännu oftare av att vila mot dom. Brukar landa där.

Våren är lurig med sitt varannandagsväder, men matchar mig. I regnet växer ofta kreativiteten, saker blir gjorda och jag mer jordnära. Sol gör mig glad, men också mer rastlös.. kontraster du vet. Jobbiga ibland, men behövs.

» Ungdomarna var hos mig, utom Hugo mer än några påhälsningar med matlådshämtning. Liten krasslig Jonna hemma från skolan, men annars en vecka med många skratt och mysiga stunder, utan mer missöden än ett löst dörrhandtag. I måndags trillade det ut i trapphuset när Jonna var hemma och katterna ute, men en god granne hjälpte till och lagade med ett gem.

Kan både beklaga mig och se fördelar i att inte kunna ge gänget ett modernare, större boende. Som jag skrev i ett inlägg på Instagram – ”det är ofta dom små sakerna som gör livet stort”. Ett gem tar en långt och jag tänker att mina barn får med sig något bra av det hela. Lär sig uppskatta det lilla, som att ta sig in och ut genom dörren t.ex., haha. Nåväl. Det går iallafall ingen nöd på någon, alla är friska (även från magsjuka nu) med tak över huvudet, mat i magen, utvecklande aktiviteter, föräldrar och andra vuxna som älskar dom.

Appropå det fyller fotografen av översta bilden i vänster hörn år idag, deras morfar. En av alla förebilder, som bjuder på kunskap, rättvisa regler och skämmer bort.. grattis till honom och oss! ♥

» Övrigt? Bockade av ett hemligt projekt i veckan, vilket gav en stor lättnad (berättar vad framöver) och är glad att vara igång med ett gäng starka Bootcamp-klienter. Annars är det fullt upp med poddplanering, matlagning och en hel del chill. Ser ikapp serier efter en näst intill TV-fri påsk och somnar tidigt om kvällarna.

Hur mår du? Och hur var din vecka? Varmt välkommen att skriva av dig i en kommentar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.