Högtryck och låghet – veckans träning och vardagsrapport #132

Ljuset? Värmen?

Om jag inte tänker och känner efter så jädrans mycket är det märkligt hur mycket högtrycket påverkar. För nä, jag är väl knappast ensam om att den präglat mycket i tillvaron den senaste veckan? Jag blir i alla fall på både gladare och piggare av solen, men även lugnare och ”lågare” vissa stunder. Lite ”manjana manjana” över allt, men känslan vid träningen har ändå varit stark och även övrigt jobb blir gjort som tur är, haha. Äsch, jag berättar mer om allt i veckans mer personliga rapport.

Högtryck och låghet – veckans träning och vardagsrapport #132

» Träningen har fortsatt med tunga vikter vid min egenstyrka, alltså utöver crossfit. Dom senaste 3 veckorna har jag medvetet lassat på tyngre, såpass att jag orkar max 5-8 reps/set och är nu uppe i det jag klarat innan + lite till i vissa övningar. Som jag nämnt hade jag ”tappat” några pull-ups i påskas, men dom är hittade igen. Och min utfallsgång är tyngre än någonsin..  kul! Framför allt med tanke på att jag även är helt skadefri och har ork till min andra sport:

Löpningen! Jodå, även den flyter fint. Förr kunde jag springa intervaller varje pass, men har lugnat mig med att promt köra en lugnare jogg vid ett av passen varje vecka. Förmodligen en av framgångsfaktorerna till min skaddefrihet, plus all rörlighet jag gör både i samband med löpningen, egen styrketräning och crossfit. Saknar dock yogan på SATS, men ska ta tag i att hitta det på annat ställe. En kostnadsfråga..  i övrigt:

Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: löpning, lugn distans
  • Onsdag: styrketräning, underkroppsfokus + rörlighet
  • Torsdag: crossfit, kort wod + lång rörlighetsdel
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrketräning, överkroppsfokus
  • Söndag: löpning, någon form av intervaller strax

» Jobbet har rullat på med artiklar, facebookinlägg, nyhetsbrev och i fredags – heldag i poddstudion med Bella. Alltid lika roligt att hänga med henne, känna att jag har någon att göra något IHOP med. Det gäller även artiklar Tessa säljer in, men inte på samma sätt. Dessutom så lärorikt och kul med våra gäster. I fredags både x-mannen och coola Kristina Andersson som jag tror du kommer få med dig mycket från. Öppna öronen framöver!

» Ungdomarna var hos Jonas, så har inte mycket att berätta om dom. Visst kikar dom förbi ibland i samband med träningar och Hampus – när han kikar på fotbollsmatcher, annars har jag varit solo. Ändå fullt ”närvarande” mentalt, speciellt med ovan nämnd lirare som nu skadat sitt knä i förra helgens match. Från brutet vadben till detta.. himla trist. På fredag ska jag följa honom till återbesök hos läkare för att se vad som hänt.

En roligare grej kring gänget är förstföddas student! Ikväll vankas middag med hela klassen och anhöriga på restaurangen Kasai här i stan. Jag är helt pirrig av stolthet och förväntan.

» Måendet har varit högt och lågt som du förstår av rubriken. Varken några supertoppar eller dalar, men kan vara påverkad av pollen eller mentalt trött efter ett jobbigt år? Då jag för EN gång skull stannat upp istället för att ”fly” eller sopa under mattan. Så mycket känslor jag varken varit beredd på eller kan styra, men som får finnas. Har tillräckligt med erfarenhet och kunskap att jag vet orsak och att det vänder efter en stund. Ändå jobbigt – framför allt tråkigt – mitt i det.

Fick dessutom ett supertrist besked i början av veckan som la sig som en mörk skugga över allt. Något jag jobbat länge på, med höga förväntningar, men ”pang” – borta. Deppade en dag och kommer väl fortsätta ett tag framöver, men var ändå snabb att boka in roligheter. Ett kul event nästa helg och vecka, en kväll med musik och några av mina närmaste vänner, ser fram emot att fira tvillingarnas födelsedag på torsdag och idag alltså – studentmiddag med Hugo! Det är INTE synd om mig som du hör.

» Övrigt? Glasstiden är här. Mixad mango med vaniljkvarg är löjligt enkelt och gott, liksom denna moccaglass. Och apropå ”mocca”, eller snarare kaffe och koffein, snackar Bella om dess positiva egenskaper för din prestation i veckans poddavsnitt. Lyssna gärna!

Hur mår du och hur var din vecka? Varmt välkommen att skriva av dig i en kommentar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.