Mot sommarlov och nya träningsmål – veckans träning och vardagsrapport #136

”Det blir ingen mer podd..”

..och där sitter jag med bästa Bella, tom och trött men nöjd efter en dag i studion.
”Det blir inga mer tävlingar” och swosch har jag både Tjejmilen och HYROX att se fram emot.

Ändå inte konstigt. Om du med- eller omedvetet håller dig ifrån det som påminner om ”livets sorger och besvikelser” – eller annan form av obehag. Jag: efter min saknade poddkollega Terese och några personligt tuffa år. Blir trött på mitt eget tjat om tröttheten efter allt, vissa saker för privata att skriva ut, men att vila från press har varit en viktig del i min återhämtning.

Samtidigt VET jag så väl hur utmaningar får oss att växa och kan sätta snurr på en positiv uppåtspiral. Och att talesättet ”ensam inte är stark” stämmer (också ett skäl till den där ”tröttheten”), så att ta upp poddandet med kloka och fina Bella var något av det bästa jag kunnat göra. Även planen att springa Tjejmilen med min dotter för Plan Sverige i höst, plus veckans nya träningsmål: HYROX i team med Bella. Lite mer om det och annat i veckans mer personliga rapport.

Mot sommarlov och nya träningsmål – veckans träning och vardagsrapport #136

» Träningen har rullat på i bakgrunden av alla skolavslutningar och jobb. Jag är verkligen glad att ha min rutin i ryggraden och knappt behöva tänka, bara på med kläderna och köra. Passen har blivit kortare och fick skippa den traditionella torsdagswoden på F4Life, men det som blev blev bra. Framför allt behöver jag min träning rent mentalt. Aldrig blir sinnet så lugnt som där, energin högre, ny idéer poppar upp och jodå – fysiska förmågor stärks också.

Har åter börjat trappa upp vikterna vid min styrketräning, som ofta inför sommarens lättare semesterträning. Så KUL. Jag älskar känslan av power som tunga vikter ger och har inte tappat något sen senaste tyngre perioden. Lite så jag håller koll för att ”trotsa ålderdomens natur” och fortsätta utvecklas. Och det här med HYROX drar jag mer om under ”jobbet”… summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn jogg
  • Onsdag: styrketräning, underkroppsfokus
  • Torsdag: styrketräning, överkroppsfokus (framsida)
  • Fredag: löpning, intervaller
  • Lördag: styrketräning, överkroppsfokus (baksida)
  • Söndag: vila

» Jobbet blev ÄNNU en vecka intensivt komprimerat på färre dagar, men med endel kvälls- och helgjobb för att hinnas med. Tacksam för att ha ett så flexibelt jobb när det vankas skolavslutningar och en dag i poddstudion kräver också att allt annat hinns med på kortare tid – dock väldigt roligt!

I torsdags spelade Bella och jag in 4 nya avsnitt inför sommaren, dagens om protein, lyssna gärna. Dessutom gästades vi av coola crossfit-profilen Antonia Kottulinsky, marknadschef och ansvarig för HYROX. En fantastiskt inspirerande tjej, såpass att hon fick med Bella och mig på tåget att tävla i december. Jag har blivit tillfrågad flera gånger innan och faktiskt varit sugen, men inte orkat/vågat. Nu, med fint sällskap och enormt peppande info, kunde jag inte hålla mig. HYROX passar även mig som gillar löpning och är kanske även något för dig? Lyssna på poddaavsnittet nästa helg, 23 juni.

» Ungdomarna var hos Jonas… eller – ganska mycket mig med. Tacksam att ha så god relation med x-mannen att vi kan vara flexibla och göra det som blir bäst för gänget. Och med mina föräldrar i stan ville jag såklart få tid med dom också, så förutom skolavslutningar fylldes hemmakontoret av frisering (mormor klippte Hampus) och häng. Mysigt.

» Måendet har mestadels varit uppåt som du nog förstår av ovan? Att ha dom jag älskar mest i närheten betyder allt, plus att jag alltid sover bättre av praktiska skäl varannan vecka. Ett basic, men effektivt lyckopiller för.. ALLT.

Samtidigt har jag lite smått ångest över sommaren. Är såklart glad för tonåringarnas skull som har ett långt, ledigt lov framför sig, men i min ekonomiska situation är det svårt att ge dom allt jag skulle önska. Har inte råd med några resor eller större äventyr, men Jämtland blir det ändå för oss alla. Och jag ser värdet i allt dom får via Jonas och mina föräldrar där uppe – kanske det bästa? ”Bara-vara-tid”, skön natur, sömn, mormors mat och kärlek. Klyschigt, men nog är det så?

Försöker slappna av och släppa modersgnaget, plus stress för egen del över att jag ”borde fylla semestern med massa spännande och kul”. Lugnt och skönt, fjäll och familj blir BRA.

» Övrigt? Stoltheten över ungarna har jag ju redan dragit, veckans höjdpunkter. I övrigt har jag fått hem produktnyheter att experimentera med, recept du kan få framöver, plus det vanliga köret med städning, tvätt, kattkel, fix och vila. Två viktiga telefonmöten med vänner i solen igår t.ex, perfekt när man inte har möjlighet att ses IRL.

Hur mår du och hur var din vecka? Skriv gärna av dig i en kommentar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.