Svett och stolthet – veckans träning och vardagsrapport #137

”Jag skulle kunna säga att jag inte blev så imponerad, men jag blev så imponerad, kanske aldrig kommer ner..”

..sjunger Lars Winnerbäck i ”Hymn”. Låten som gick på repeat i skallen när jag skrev det här inlägget på Instagram. SÅ imponerad. Ju mer jag tar mig utanför min egen comfort zone eller prövar på något nytt, ju mer insikt får jag om hur coola andra är. Du som vågar prata inför folkmassor, mediterar, har kunskap om annat än mig… OCH välstädade lådor. Framför allt vågar bryta mönster, hur ytliga eller djupa dom än är.

Jag har inte tänkt att stanna här så längeJag har inte tänkt att det här är för alltidJag ser fortfarande klottret i vår gamla lokalJag var härDet har vart så många ställenDet ska bli så många flerOch jag kan bli helt religiös av så liteOch jag hoppas att jag aldrig faller ner

Så lätt att bli hemmablind. Rycka på axlarna för det man har och kan, men så swosch har det gått 3 år eller fler och när du stannar upp och zoomar ut ser du: ”Jo, jag är faktiskt rätt rik ändå. Och har lärt mig mycket”.

Att sväva i sin egen värld är en fin förmåga, speciellt i tuffa perioder, liksom för att få överblick och reflektera, men som sagt: även bra att landa ibland. Få praktiska saker gjorda på jorden. Att zooma in i mina lådor är däremot ingen rolig historia – eller VAR, fram till i fredags. Berättar mer här.

Svett och stolthet – veckans träning och vardagsrapport #137

» Träningen har gått förbaskat bra måste jag säga. På olika sätt, i..

  • måndags: mentalt. ”Äh, jag tar nog en promenad istället..” sa jag till chefen är det inte var någon coach på lunchpasset i boxen, men han ba: ”Kom igen, vi kör ändå!”. Det gjorde vi och blev SÅ nöjda och stolta.
  • tisdags: lugn jogg. Soligt och skönt, såpass långsamt att jag kunde njuta.
  • onsdags: tung, lugn styrketräning med underkroppsfokus. Klarade min målvikt på 4 x 5 reps med 90 kg i marklyft, samt 4 x 20 steg utfallsgång med 45 kg, mm + rörlighet.
  • torsdags: crossfit med 3 varv á 1 minut av olika stationer. Riktigt roligt upplägg med gott sällskap och bra övningar. Hybris!
  • fredags: vilodag, men svett i form av städning. Kom ÄNTLIGEN igång med att rensa och skrubba här hemma. Mer om det längre ner.
  • lördags: styrketräning, överkroppsfokus. Viktade dips, chins och finlir, b.la. prehab axlar. Typiskt nyttigt mål- och behovpass.
  • söndags: löpning med bra krut vid 12 backintervaller. Tackar bl.a. en god lördagskväll och sovvecka för det.

» Jobbet har framför allt bestått av att förbereda inför semestern, för att kunna vara ledig så mycket som möjligt. Planera och tidsinställa artiklar, men även endel rekande inför morgondagen i poddstudion. Fyra nya avsnitt ska spelas in, varav tre med intressanta gäster. Blir jätteroligt och viktiga ämnen jag tror du kommer gilla att lyssna på.

» Ungdomarna var hos Jonas och även dom lurviga har rest på sommmarlov. I onsdags plockade mina föräldrar med dom på vägen upp från midsommarfirande i Skåne till Jorm. Inte klokt vad tomt det är utan varse sig två- eller fyrbenta ungar här hemma, men även lite skön. Först nu märker jag hur många moment som krävs varje dag med mat, släppa ut/in och anpassa sig.

Att längta lite är inte fel och jag vet att alla har det bra där dom är. Katterna med större frihet att skutta ut och in (UTAN fästingar) och jaga möss. Och dom tvåbenta får jag hit i eftermiddag. Tänk att jag fortfarande, 3 år efter seperationen, får pirr i magen varje gång det är min tur att ta över (och till viss det tvärtom i slutet av veckan;).

» Måendet har varit.. bra. Tror du kan läsa det mellan raderna? Jag har sovit lugnt och haft gott om energi, såpass att jag odlat idéer och fått saker jag länge skjutit upp gjorda. Att hyra ut min lägenhet via Airbnb veckorna jag är i Jorm t.ex. Välbehövligt för min ekonomi och för att få tummen ur att storstäda.

Fy f*n vad man kan samla på sig skräp under 3 år!! Och märkligt hur många ställen det finns att städa på i en så liten lägenhet som min, men i helgen har både kylskåp, skafferi, kökslådor, ugnen och diskmaskinen gnuggats. Där har du rubriken – ”stolthet” (och jo endel svett också), snarare än över träningen som jag sällan har svårt att motivera mig till.

Veckans terapi. Det är en enorm befrielse och tillfredställelse att få ordning, öppna ett rent och strukturerat skåp. Och jag har redan gäster inbokade, så det är bara att städa vidare, ta en sak om dagen, fram tills jag reser iväg och öppnar upp mitt hem.

» Övrigt? Har även svettats endel raklång på gräsmattan utanför när vädret bjudit in. Kan låta jobbigt med all träning och stök, men jag tar mig även tid för återhämtning. I veckan med en hel del serier, slumra i solen som sagt, har tagit sköna promenader, pysslat i köket och träffat vänner. Fick en fin kvälls ikappsnack med Bella och Karin i Tessinparken. Tacksam för den, dom och andra som står mig nära.

Hur mår du och hur var din vecka? Skriv gärna av dig i en kommentar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.