Tonfiskröra

tonfiskrora - Tonfiskröra

Godmorgon! Jag sitter egentligen och laddar med te och en annan form av kesellaröra (med vanlijpulver, lite stevia och varma bär) inför löpbandsintervaller, men hoppar rakt på ett lunchtips. Så du hinner handla. Tonfiskröra gjorde jag igår – en rätt jag glömt bort som är så smidig att ha i kylen att snabbt fylla lunchmackan/en wrap/på knäckemackan eller till en sallad. En lätt proteinbomb!

Ingredienser, 2 port:

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 burk lättkesella
  • 1 msk majonäs
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 finhackad rödlök
  • dillkrydda, salt och peppar efter smak
  • (ev. naturell yoghurt om du tycker den blir för tjock)

P.S. Jag ser det snöar. Vanligtvis skulle jag bli sur för att våren inte vill komma, men nu hoppas jag på snö till helgens eventuella skidåkning. Heja Kung Borum! D.S.

16 Kommentarer
  1. Vi hade precis samma röra på Sprout förra veckan – perfekt som mellanmål och som fyllning i en omelettrulle! Man kan ha lite rivet äpple och en släng senap i också för lite mer smak, det bryter kesellans strävhet lite.

    Gott!!

  2. Åh, hade nästan glömt bort att det går att göra tonfiskröra…satt och åt en torr burk tonfisk igår. 🙂 Nu blir det ändring på det! 🙂

  3. Hej! Jag tycker att det ska vara mer fett i. Varför lätta produkter? Tänker inte gå in på detaljer nu men jag mår så mkt bättre med mer fett (ej som LCHF). 🙂

  4. Detta skall jag testa någon dag! Brukar vara väldigt förtjust i kesella och även tonfisk(röror) men inte riktigt fallit för kombinationen, tillsammans med knäckebröd kanske det kan fungera 🙂

  5. Wooah! Galet likt mitt egna recept. Dock har jag även i lite honung för lite söttma.. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.