Ostkaka kan vara optimalt till frukost, mellanmål eller kvällsmål för dig som vill åt protein. Den här kakan är löjligt enkel att laga och innehåller bara naturliga ingredienser med bra näringsvärde a´la LCHQ.
Ingredienser:
- 250 g keso
- 1/4 dl sötmandlar
- 2 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 4 dl hallon
- 1 dl vispgrädde alt. lättkesella med vaniljpulver (+ Stevia om man önskar)
Gör så här:
1. Låt keson rinna av i en sil.
2. Finhacka mandlarna.
3. Vispa äggen och blanda med keso, matlagningsgrädde och mandel.
5. Häll smeten i en ugnssäker smord form.
6. In i ugnen på 175° i cirka 35 minuter eller tills kakan fått färg.
7. Servera med hallon och en klick vispad grädde eller kesella med vaniljpulver.
Perfekt för dig som vill äta naturligt proteinrikt och GOTT!



Anna Jonasson
Gott! Hur många portioner är satsen beräknad till?
Gott – speciellt de där färska hallonen blev jag sugen på nu!
Gillar dina goda & enkla recept! Den ostkakan måste jag testa!
Så enkelt och så gott!
Ostkaka är ju verkligen gott!
Vad gott det låter! Och hallon passar så bra till 🙂 Har tidigare även experimenterat med mascarpone i ostkaka.
Låter också gott 🙂