#vanligmat

kottgryta2 - #vanligmat

Allt fler drabbas av hälsoångest och anmälningarna till Mando ökar p.g.a. alla dieter, viktminskningsprogram, specialkost m.m. Förmodligen bara en början, för nya dieter och supermat bombar oss överallt. Skrämmande!

Det finns studier på att vissa har anlag för ätstörningar, lättare påverkas av trenderna och fastnar i ett mat- och träningsmissbruk. Min nutritionist har även berättat att samma personer har betydligt högre fettförbränning än andra och därför är lämpade för uthållighetsidrotter. Intressant, och kanske en förklaring varför jag alltid kunnat äta mycket utan att gå upp i vikt och varit bäst på långdistanssporter.

kottgryta_mando - #vanligmat

Jag har hittat på hashtagen #vanligmat på Instagram för att hylla ALLT ätbart och göra mat mindre laddad. Allt från gröna drinkar till pizza och husmanskost är ”vanlig mat”, t.ex. den vanliga köttgryta med kokt potatis vi åt i söndags (grönsaker vid sidan om). Inget konstigt alls (förutom min Mandometervåg) – bara #vanligmat. Använd gärna taggen du också. Funkar till allt 🙂

6 Kommentarer
    1. Ulrika – det är de på Mando som berättat att vissa har svårt att sätta stop på behandlingen med strikt kost & träning. Att de blir fixerade & behöver hjälp att ta sig ur detta.

  1. Tack för svar Anna. Itrim (att hjälpa människor att förändra sin livsstil) ligger mig varmt om hjärtat. Det är tufft med en strikt kost och träning, så jag kan förstå att en del behöver få hjälp för att hitta balans om de inte klarat det med hjälp av programmet. Att förändra sin livsstil är det svåraste vi kan göra och är en sån oerhört stor utmaning. All heder till alla som kämpar med (i detta fall) övervikten och en sund relation till mat och träning. Lycka till med din egen resa!

  2. Den vanliga maten. Husmanskosten.
    Jag känner att det blivit så märkvärdigt allting. Vad hände med hederlig, mättande mat liksom? Visst det finns både bra och dåligt du kan sätta på tallriken en regntung novemberkväll, men sådär överlag – vanlig mat mättar och när.

    Jag har ju själv varit i mat- och träningsträsket och verkligen inte mått bra av det, när det faktiskt blev riktigt fel och ångesten sprutade ur öronen på mej. Idag är jag glad att jag har den erfarenheten, den formade ju mej och gav mej perspektiv. Och det är så himla skönt att ha en mjukare inställning till maten idag, visserligen vill jag det ska vara schysst mat på alla sätt, men det fanatiska är jag själaglad att jag har bakom mej.

    Kram Anna och tack för allt du delar, än en gång!

  3. Jag tycker #vanligmat är ett superinitiativ av dig Anna. Allt för många lägger allt för mycket tid på att fundera på vad de ska eller inte ska äta. Självklart är det bra med en baskunskap i näringslära och att vara medveten om vad man äter och kanske varför men det är så mycket fokus i världen på hur man ska äta att det lätt blir en fix idé.
    Mer #vanligmat åt folket och hur man äter: gapa, tugga, svälj

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.