Grön mat

lax_bonpasta

Grönsaker än bra. Det behövs knappast någon mer ingående förklaring – det lär vi ju oss från förskoleålder. Men som med allt går kunskap och praktik inte alltid hand i hand. Många, speciellt barn, gillar inte grönsaker trots den gröna våg som nu sveper över oss med nya produkter som följd. Juiceventrifugen blev förra årets julklapp, ”meatfree monday” och olika kål-sorter har blivit väldigt poppis, liksom bröd och pasta med gröna ingredienser.

 bonpasta_lax

Det har funnits ett tag, men först nu har jag testat bönpastan ”alla” pratar om. Sorten jag valde var gjord av edamebönor, och precis som äkta vara smakade den bäst med extra salt på. Gott till lax, kokosoljefräst paprika/spenat/ägg och sallad. Barnen tyckte det var spännande med grön ”Hulken-pasta”, och blandat med t.ex. köttfärssås ser ingen skillnad. Som sagt – alla förknippar inte grönt med gott, men det är både lätt och finns mumsiga sätt att få i sig det ändå.

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.