Champinjonburgare med falafelsallad

hamb_champ2

Som du kanske minns var jag på en pressvisning där bl.a. ICA visade upp sina nyheter för våren. Deras serie Gott Liv lanserar bl.a. flera vegetariska, street food-inspirerade produkter varav jag fick hem champinjonburgare med getost och valnötter, samt en ask falafel att provsmaka. I arv från min mamma gillar jag bäst att ”göra själv” från grunden, men stressiga dagar eller om jag har idétorka blir det endel färdigmat.

vego_icahamb_nara

Och de här burgarna var riktigt goda. En klick överbliven dressing från Max i botten, sallad och bladspenat, rödlök, gurka tomat, ost och champinjonburgaren – rekommenderas verkligen! Tror det var getosten som lyfte burgaren men även svampen gjorde den saftig och smakrik.

falafel

Även falaflarna var goda. Jag åt dem till en sallad med fetaost, soltorkade tomater och oliver, men kan tänka att de är ännu bättre i pitabröd med guacamole eller vitlöksås.

6 Kommentarer
  1. Hmm intressant!
    Jag e själv vegan sen ett halvår tillbaka men jag äter aldrig sådana halvfabrikat..brukar va massa tillsattser i de som finns på marknaden redan… hur va dessa med tillsattser?

  2. Ät inte det och ät inte det… Precis som Anna skriver så är det självklart bättre att laga från grunden själv men att äta ” sojastrimlor” någon gång är inte hela världen!! Har man många barn så kan lite färdigmat ge tid över till annat ( till exempel barnen!!!) vilket är väl så viktigt!!

  3. Hej Anna,
    Jag undrar en privat fråga… Du skrev en gång att du har implantat, som jag antar du haft länge?
    Min fråga; hur ser du på detta idag? Skulle du lägga in det även nu?

    1. Linda – svår fråga! Jag har aldrig ångrat operationen är fortfarande nöjd med mina ”lagom stora” bröst. Jag har ammat alla mina barn & de är inte i vägen/hoppar när jag tränar. Innan operationen var jag helt platt men i min ålder skulle jag nog ändå inte gjort det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.