Makaronilåda

Dagens matlåda – makaronipudding. Perfekt så här i slutet av veckan om du har rester av pasta/ris/korn och köttfärs/fisk eller bara ägg för en vegetarisk variant. Min är gjord av överbliven kikärtspasta som jag blandat med ägg, en skvätt mjölk och bitar av rökt kalkon. Denna smet lägger jag i en ugnssäker form, strör över riven ost och lägger på bacon. Gratinerar sen i ugnen på 225° i ca 20-30 minuter tills äggen stagnerat och ytan fått fin färg. Blanda i broccoli eller annan grönsak så får du en smidig allt-i-ett-rätt.

4 Kommentarer
  1. Gjorde en keso-omelett i ugnen häromdagen, blev väldigt gott och lite extra protein! Bra tips om man vill äta vegetariskt, tror det skulle funka i den där rätten också. Plus att det är matlådevänligt 🙂
    Ser gott ut, man vill äta bilden! Haha

    1. Elin – keso är också bra. Nästan glömt bort att använda det till matlagning (förutom i bröd) så tack för att du påminner.

      Ja, tänk om vi kunde äta digitalt ibland. Alla stora matbloggare har ju fantastiska bilder jag skulle vilja äta 🙂

  2. Morsning korsning, jag har kikat genom din blogg en smula
    och tycker att du skriver riktigt riktigt kul.
    Texterna ni kommer på håller en rikligt god kvalité samt ni
    verkar även gjort en hel del research.
    Söker efter författare vilka är jämbördigt bra såsom du
    är gällande att författa texter. Jag har ett lag på sju människor vilka producerar texter mot flera olika hemsidor.

    Vill hemskt gärna komma i kontakt tillsammans med dig bakom bloggen här, men kan dock inte lokalisera din epost eller uppgifter.

    Trevliga hälsningar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.