* Recept på sockerfria saffransskorpor med reklam för Tyngre *
Något knaprigt, stämningsfullt och gott till julen fikastunder?
Här hittar du kanske enklaste receptet på sockerfria saffransskorpor, dessutom med en nypa protein. Eller ”recept”? Allt du behöver är Tyngres Bakmix Saffranskladdkaka, en skvätt mjölk och en klick smör. Fusk kan tyckas, men varför inte minska julstressen så mycket som möjligt? När ändå resultatet blir så gott.
Enkla, sockerfria saffransskorpor
Ingredienser:
- 2 dl Tyngre Bakmix Saffranskladdkaka
- 1 dl mjölk av valfri sort
- 1 msk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret och rör ihop med saffranskladdkaksmix och mjölk.
- Forma till en deg och rulla ut till längder du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125°.
- Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och torka skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Missa inte chansen att vinna denna Bakmix Saffranskladdkaka plus Proteingröt med saffran i min 1a adventstävling. Spana in det här inlägget på min Instagram och var med vettja, kram! /A


Anna Jonasson