Många frågar hur jag hinner med att träna, sköta familj och laga mat. Allt handlar om PLANERING! Jag brukar laga massor av kycklingfiléer i ugn samtidigt så vi har till hela veckan. Gör även en dubbel sats Ceasardressing till mumsiga sallader. Jag och Jonas har kommit in i en Ceasarsallad-period och äter det flera gånger i veckan. Så himla gott!
Ceasardressing – recept
Ingredienser till ca 5 dl ceasardressing
(jag gör dubbel sats så räcker den till ca 6-8 sallader):
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 vitlöksklyfta
- 2 sardeller
- 3 dl rapsolja (funkar även med olivolja)
- ½ dl finriven parmesanost
- salt & peppar
- vatten
Gör så här:
- Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron slätt.
- Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa.
- Tillsätt finriven parmesan och vispa för hand eller med elvisp till en tjockare vit kräm, likt majonäs.
- Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
- Smaka av med salt och peppar.
- Gör en sallad av romansallad, coctailtomater, bitar av grillad kyckling och riven permesanost.
- Knaperstek bacon och lägg på salladen, samt ringla över ceasardressingen och garnera med brödkrutonger.
- Ät och njut!
Och så här gott kan resultatet se ut. Bilden är från en tidigare middag, men kommer se liknande ut idag.
och jag är en av dem… Men jag jobbar på det, ojojoj va jag jobbar på det… inte lätt alltid, eller snarare väldigt svårt oftast…. Det är hjärnan som behöver tränas upp!!Tack för en super blogg!! KramKram
Du är duktig som kämpar. Jag hejar på dig! :)Tack Emelie!Kram
Hej!Har nyligen hittat till din blogg och gillar den massor. Tack för att du delar med dig av ditt liv så frikostigt i ord och bilder.Jag undrar vad du använder för marinad för att få kycklingfiléerna så där mörka och fina. HälsningarElin