Snabb, smidig dressing som smakar gott till typ.. ALLT tack!?
Törs lova att du kommer älska Frida Lunds fuskceasardressig. Kallar den så eftersom receptet är betydligt enklare än originalet, en ”genväg” till något minst lika gott.
Du som hängt med minns kanske att jag delat receptet förr, men här igen p.g.a. lite uppdaterad version och eftersom jag tipsade om den i veckans poddavsnitt där vi snackar vitlök och c-vitamin mot förkylningar. Nu är det inte superstor dos av det häri, så jag rekommenderar hellre dessa 10 punkter om du vill stärka ditt immunförsvar, men för en enkel och smarrig dressing så.
❥ Lyssna gärna på poddavsnitt 38 om att äta sig till ett starkt immunförsvar här eller på andra ställen du hittar poddar.
Många frågar hur jag hinner med att träna, jobba, sköta hem, barn och laga mat, men det handlar mest om planering och tidseffektivt koncept. Och passion förstås, utan det skulle jag tänka om. Jag brukar t.ex. laga massor av kycklingfiléer i ugn ”när jag ändå håller på” så att jag har till flera luncher och middagar hela veckan.
Frida har skänkt mig ännu ett vinnande koncept i form av att ladda upp med fuskceasardressing to DIE for. Nej, jag skojar inte. Denna är precis lika god som originalet, men betydligt enklare utan mixer och ”udda” ingredienser jag sällan har hemma (jämför med det här receptet så förstår du). Prova!? Du kommer inte ångra dig.
Fuskceasardressing 2.0
Ingredienser:
- 1 dl majonäs
- 1,5 dl riven parmesanost
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk citronsaft (kan bytas mot vatten, det gjorde jag i brist på citron)
- 1 tsk risvinäger*
- salt & peppar
Gör så här:
- Riv parmesanost och vitlök.
- Blanda med majonäs, pressad citron och risvinäger.
- Smaka av med salt, peppar och tillsätt eventuellt lite vatten om du önskar lösare konsistens.
*den lilla uppdateringen som jag tycker gjorde STOR, god skillnad.
Fantastiskt gott ihop med kyckling och ris, knaperstekta haricot verts, zuchini mm..
..eller lax, vitkål, aubergine etc. som här? Ja, en fuskceasardressing som denna passar som sagt till ALLT om du frågar mig. Tack Frida (hett följtips här om du inte redan följer) och smaklig spis du som läser! /A