LCHF-glass med Stevia

Avestaglass2.jpg

Ibland får jag för mig att göra 100 saker samtidigt och igår experimenterade jag med att göra egen LCHF-glass mitt upp i pannkakstekande och salladshack. Jag blev riktigt förvånad hur god den blev – en äggig, gräddig, ljuvlig glassmak. Enkelt var det också och nästa gång ska jag nog riva i lite mörk choklad.

Ingredienser:

  • 2 dl vispad grädde
  • en knivsudd vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 2 msk Stevia (alt. annat sötningsmedel)

Gör så här:

  1. Vispa grädden.
  2. Vispa ägg + sötningsmedel och vaniljpulver.
  3. Rör ihop allt försiktigt och frys in.
  4. Rör någon gång i timmen i ca 3-4 timmar.
  5. Ät och njut!

Hittade förresten köpeglass från Alvestaglass i butiken idag, också LCHF-glass sötad med Stevia (bild ovan). Men vem behöver det när det går att göra egen så lätt?

glasshopping.jpg

Och idag är det lördag så det här är vad som hamnade på kassabandet. Kolhydrater (socker) är bästa bränslet vid hård träning och i morgon bitti är planen backintervaller. Ikväll blir det alltså lördagsmys med glass och jag är speciellt nyfiken på den med Delokatobollsmak. LCHF-glassen spar jag till vardagssuget.

11 Kommentarer
  1. Ojojoj…era stackars kärl kommer vara igenkläggade om x antal år. Mättat fett leder till åderförfettning, Lchf är en av de farligaste dieterna på lång sikt, uppenbart efter en fil.mag i medicin (vet att en annan läkare kom på denna hype, enligt mig och många andra ren bluff). Så var försiktiga!

  2. Ursäkta!Men du kan inte mena allvar med ”0,5 DL” stevia??? det blir ju direkt oätligt ! ! !Menade du kanske steviaströ?som är en blandning av sukrin+stevia? Vi har nämligen använt stevia i många år själva så jag ”vet” att 0,5 DL det blir oätligt.

    1. Ja det kaaanske blev en aning sött, haha. Hämtade inspiration från andra recept men gjorde sen ett eget. Kan ha läst fel när det kom till mängd (eller sort) Stevia.. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.