Sugen på sött?
Då rekommenderar jag dig denna sockerfria hallonpaj med mandelmjöl och vit choklad-gratinerade hallon på mördegsbotten – ännu ett lyckat gosaksexperiment jag trollat fram. Passar såväl dig som är glutenintollerant, diabetiker och allmän livsnjutare.
Jag höftade fram receptet så det är svårt att ge exakta mått. Smör, mandelmjöl, vaniljpulver och sötningsmedel KAN inte bli äckligt ihop tänkte jag och blandade till en lagom konsistens. Ungefära mått till en liten pajform (ca 2 port):
Hallonpaj med mandelmjöl – recept
Ingredienser:
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl stevia /sötströ
- 1 tsk vaniljpulver
- 25-50 g smör
- 2 dl hallon
- ett par bitar riven vit choklad
- (kokos är säkert gott i degen/att strö över om man gillar det)
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser och tryck ut i smord ugnssäker form.
- Förgrädda pajskalet i 225° ca 15 min tills pajen fått fin färg.
- På med hallon och riven vit choklad och gratinera tills chokladen smält, ca 10 min.
- Ät tillsammans med en klick grädde eller glass (t.ex. min hemgjorda variant).
Hoppas det smakar! ♥/A
Åh det här måste jag pröva till nästa helg å bjuda sambon på! 🙂
Verkar supergott!
Hej Hopp Anna! Den snygga bh:n med inlägg som du valt att gå upp en storlek i är det Röhnisch? Tacksam för svar! Ha en fortsatt bra superdupersöndag 🙂
Ja Marina – det är Röhnisch. Finns bara i butik, inte i webshoppen ännu.
Ha en fin dag du med 🙂
=) Herre så gott det ser ut. Varför tycker du att man ska använda stevia?
Vanligt socker – helt ok en lördag, men stevia är bra om man vill ligga lågt på kolhydrater eller hålla ett jämnare blodsocker. Alltså det höjer inte blodsockret & är kalorifritt. Dessutom en naturlig produkt till skillnad mot övriga konstgjorda sötningsmedel.
Testade med en äggvita i degen. Resultatet blev som sockerkaka. Supergott 🙂
Tack för en fantastisk blogg! Allt gott! 🙂
Mums! Lät gott. Får testa nästa gång 🙂
Låter gott! Ska jag prova ikväll, men mängden stevia låter sjukt mycket, det lär ju bli supersött? Jag tror jag minskar en hel där.
Som sagt – jag höftade mig fram till receptet så testa med lite mindre Stevia & ha i mer allt eftersom om du vill. Lycka till 🙂