Knäckig, nötig botten ihop med söta hallon, vit choklad och syrlig passion – ja du hör!
Till helgen eller andra fikastunder bjuder jag på en riktigt smaskig hallonpaj. Gillar du naturligt söta saker är det här verkligen något för dig. Och passionsfrukten blir en perfekt kontrast till allt sött, med vit choklad som pricken över i och tillsammans med en klick glass (eller vispgrädde) – lovely!
I pajdegen använde jag keso vilket ger en seg ”ostig” konsistens och höjer proteinvärdet, men för en komplett smakkombination rekommenderar jag även något fett och såsigt. Grädde som sagt, vaniljsås eller glass. Vill du göra egen sockerfri gräddglass hittar du ett recept på det här.
Knäckig hallonpaj med passionsfrukt och vit choklad
Ingredienser (2 mindre former alt. en stor):
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1,5 dl keso
- ca 3 dl hallon
- 1 passionsfrukt
- riven vit choklad (välj en sockerfri om du önskar)
Gör så här:
- Blanda mandelmjölet och fiberhusk i en bunke.
- Tillsätt keso och blanda ingredienserna till en deg. Tryck ut i en smord pajform.
- Ställ in formen med degen i ett kylskåp i ca 10-20 minuter.
- In i ugnen för att förgrädda pajdegen 15 minuter i 175°.
- Lägg på hallon, urgröpt passionsfrukt och riven vit choklad.
- Gratinera din hallonpaj i ugnen i 200° tills chokladen smält, ca 5-10 minuter.
- Servera med vaniljglass eller vispgrädde.
Önskar dig en riktigt go´helg! /A
🙂 Det där såg inte dumt ut. Vilken tid startar du ?
Någon annat bra mjöl än mandel om man är allergisk?
Åh ser riktigt smarrigt ut!! Inspirerande blogg!
funfiercefitness.tumblr.com