
I fredags testade jag att byta ut det vanliga mjölet mot mandelmjöl i fetaost- och spenatpajen jag brukar göra. Resultatet blev bra, men mandelmjölet är lite väl sött i en matpaj så jag kommer nog endast använda det i bakverk och efterrätter härefter. Men absolut godkänd och ett bra alternativ för dig som t.ex. äter LCHF eller bara undviker kolhydrater kvällstid.
Annars är fullkornsmjöl från dinkel min favorit som också är ett proteinrikt mjöl med lågt GI.

Ingredienser:
- 100 g keso naturell
- 2 dl mandelmjöl (alt. 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl)
- 400 g bladspenat
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 8 marinerade soltorkade tomater
- ca 10 oliver
- 200 g fetaost
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
Gör så här:
- Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
- Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
- Strimla tomaterna.
- Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
- Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Till fetaostpajen åt jag sallad och ugnsgrillad kycklingfilé med mozarellatäcke och ugnsgrönsaker. Ja – gott!
Anna Jonasson
Hej. Läste att du opererat navelbråck. Hur lång tid är läkningsprocessen eller rättare sagt..när kunde du börja träna igen?
Under 3 veckor fick jag inte lyfta mer än 1 kg & sen ökade jag långsamt vikter & började träna lite smått det som kändes bra.
Åh det här såg ju underbart gott ut!
Tack för påminnelsen om spenatpaj! Med dinkelmjöl blir det ju jättegott 😛 Roligt att titta in här och läsa dina omväxlande inlägg. Gillar hur du visar olika varianter av styrketräning också.
Mmm vad gott det ser ut! Jag testar den med mandelmjöl först tror jag:).
Spännande paj – den ska jag definitivt testa. Går och skriver inköpslista på en gång./Helena
Hej:-) jag är toksugen att testa det här receptet MEN vill helst utesluta det mesta av osten och ersätta med tex broccoli, tror du det funkar?Jag vill göra det pga jag lever enligtpaleo, inget spannmål eller mjölkprodukter.Kram:-)
Liiite svårt eftersom det både är keso i pajdegen, fetaost & mjölk i fyllningen. Men experimentera på med mjölkfria produkter 🙂