Simintervaller

För ett par år sen fanns bara ”backintervaller löpning” med i mitt träningupplägg – alltså inte ens en annan TYP löpintervaller. Men jag gillar verkligen den sortens träning där man får ta ut sig ordentligt och får känna hur musklerna (inkl. hjärtmuskeln) verkligen används maximalt under kortare tid. Långpass har sin charm men kan innebära ett stressmoment att få in bland 4 barn och jobb.

Nu varierar jag mellan flera olika löpintervaller och har tack vare Klassikersatsningen provat både på skid-, cykel- och idag – simintervaller. Testade den variant jag lagt upp  med bl.a. 12 längder det snabbaste jag kunde. Kul! Det händer något istället för enformigt ”fram och tillbaka och räkna”. Ett sätt att simma på som jag absolut kommer ta med mig framöver, t.ex. i poolen på Mallis om 2 veckor.

Vilken bana? Önskar jag kunde välja mittenbanan, men för att inte vara i vägen för duktiga crawlare det fick bli den till vänster. Och om lite mer än 1 vecka den till höger 🙂

7 kommentarer
 1. Finns massa kul upplägg för simintervaller! Jag brukar köra i block som består av 4 st 50-meters intervaller. Första långsamt, andra snabbare, tredje ännu snabbare och fjärde max! Starta typ 00, 15, 45 och 60. Kör ca 6 block.
  En annan sorts intervall är 25m max, 25m lugnt, 25m max osv (utan vila). Riktigt jobbig att köra en lugn efter att ha maxat!
  Oj, vad jag gick igång på att tipsa…. Blev bara så ivrig…. 🙂
  Så underbart hur du går från den ena grenen/sporten till den andra och satsar lika hårt gällande träning och utrustning.
  /Helena V

  1. Stort tack för tipsen (återigen) Helena! 🙂

   Har du föresten några andra tips inför just Vansbrosimningen? Vad ska man smörja sig med? Badtofflor? Ställa sig långt bak (jag satsar INTE på att få en grymt tid – bara att inte frysa ihjäl eller dränkas).

 2. Jag körde Vansbro 2011 och hade som mål att bröstsimma mig runt på en ok tid. Hade våtdräkt, badmössa och glasögonen på huvudet (!). Inget smörj eller annan förberedelse. Ställde mig mig rel långt fram i min startgrupp men det var ingen hets vid start. Vi hade fint väder och +19 grader i vattnet. Hade en bra simning utan ngn direkt trängsel. Sista 900m då vi svängde upp motströms blev det slitigt! Fick kämpa rejält för att komma framåt. Min tid blev 1.05, varken bra eller dåligt. För mig var Vansbro en trevlig grej :-). Skulle gärna gjort det igen om det inte hade varit så fasligt långt att åka!
  Hoppas att du får en lika trevlig upplevelse i Vansbro som jag fick!
  /Helena V

  1. Smör? Är det det man ska smörja sig med för att inte frysa? Inte vasselin?

   Tack – du lugnar mig. Går nog bra det här 🙂

   Kram

 3. Inget smörj!!!
  Skulle iof kunna ha lite i nacken – där skaver min dräkt en del vid frisim.
  Vet att folk kör vaselinstift eller Apotekets glidmedel!
  /Helena V

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras