Varsågod, här kommer en väldans enkel och ljuvligt goda efterrätt -chokladgratinerade hallon. Sött möter surt, kyla möter värme, gommen möter kärlek. Håll till godo, och har du grejerna hemma – fixa redan ikväll. Färdigt på en kvart:
Ingredienser:
- Hallon (frysta funkar bra)
- Choklad i bitar/hyvlad, gärna både vit och mörk
- Kesella + vaniljpulver, alt. vispad grädde eller glass
Gör så här:
- Lägg hallon i en ugnssäker form/fat. Strö över chokladen.
- In i ugnen på ca 200° i 10-15 min (beroende på om hallonen är tinade eller ej) tills chokladen smält.
- Servera med valfritt tillbehör medan hallonen är varma. Mmmmm…
Ett förinställt inlägg i repris från förr.

Anna Jonasson
Måste testas 🙂 Kan man använda lite honung som sötningsmedel istället för stevia?
Honung kan garanterat användas istället Vickan. Blir nog kanongott! 🙂
Muuuums!
Gott och nyttigt, men strunta i sötningsmedlet. Minst lika smarrigt och mycket bättre.
Ja – bättre utan sötningsmedel, men jag vill gärna ha lite sött i just efterrätt. Annars klarar jag mig utan 🙂
Låter helt fantastiskt gott! Det ska provas imorgon =)
å gud så gott!! men hade nog tagit och blandat lite vaniljkesella med vanlig ist för vaniljpulver å sötningsmedel 😀
Favoritefterrätten här hemma =)