Björnbärspaj med knaprig botten – recept

björnbärspaj

Hej med en läcker björnbärpaj!

En smarriga björnbärspaj från förr i repris inför bärsäsongen och inför din helgs festligheter. Och nej – den är inte sockerfri, och jo – det här är forfarande en träning- och hälsoblogg. Där jag vill bjuda på både endorfinkickar och sockerkickar, alltså exempel på livsnjutning i olika former. Sen gillar vi alla olika saker, men du väljer ju alltid själv. Här ett förslag när du är ute efter något riktigt GOTT och du kan alltid byta ut sockret mot Sötströ och vetemjölet mot mandelmjöl om du önskar en kolhydratsnålare björnbärspaj.

Björnbärspaj

Ingredienser, 8 portioner:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl (alt. mandelmjöl)
  • 1 1/2 dl socker (alt. sötströ)
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl björnbär

Gör så här:

  1. Smält ditt smör och sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda alla torra ingredienser med det smälta smöret och rör ihop till en deg.
  3. I en form med ca 26 cm i diameter trycker du sedan ut degen, häller bären över och pudra på socker om du önskar.
  4. Grädda din björnbärspaj i ca 20 minuter och servera gärna ljummen svalna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

Den här mumsade vi i oss hos min syster för några år sen. Rekommenderas därefter.

Paj kan vara det bästa att göra till fikat av säsongens frukt och bär. Önskar dig en riktigt go helg. Kram! /A

Gillar du björnbärspaj kanske du även tycker om detta?

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.