Biten som ramlar bort från mina stående rätter ibland är nu tillbaks!
En enkel, god spenatpaj med fetaost som jag varmt rekommenderar dig att göra. Märkligt hur vissa saker man gillar glöms bort, men det är väl som med allt? Hur gott/välgörande det än är – har du inte rutin försvinner det från vardagslivet. Gäller både träning, mat och andra ting, men nu alltså receptet jag vill tipsa dig om. Att laga själv framöver?
En spenatpaj med fetaost som passar bra för dig som vill ha grön och matig paj med mycket protein och smak. God och näringsrik som den är, men passar även till kyckling, lax, en köttbit eller vad du gillar och ihop med en sallad. Går jättebra att förbereda dagen innan eller frysa in till senare.
Smakrik spenatpaj med fetaost
Ingredienser:
- 100 g keso naturell
- 2,5 dl dinkelmjöl (alt. annan mjölsort du har)
- 400 g bladspenat
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 10 marinerade soltorkade tomater
- ca 20 svarta oliver
- 200 g fetaost (valfri fetthalt)
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
Gör så här:
- Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
- Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
- Strimla tomaterna.
- Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
- Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Gott till är exempelvis ugnsgrillad lax eller kyckling, men funkar även fint som den är.
Smaklig spis! /A