Paj med fetaost och spenat – gott och proteinrikt recept

Paj med fetaost

Äntligen fick jag tummen ur att göra denna goding!

En proteinrik paj med fetaost, spenat och rödlök att langa vidare till dig. Märkligt hur vissa saker man gillar faller bort, men det är väl som med allt. Hur bra det än är – har du inte rutin på det glöms det av. Gäller både träning, mat och andra saker, men nu alltså receptet på en smarrig matpaj jag vill tipsa dig om. Och laga själv framöver?

fetaostpaj_ugn - paj med fetaost

En paj med fetaost som passar bra för dig som vill ha en variant med mycket protein och smak. God och näringsrik som den är, men passar även till kyckling, lax, en grillad köttbit eller vad du gillar och ihop med en grönsallad. Perfekt picknickmat! Och går fint att förbereda dagen innan eller frysa in till senare.

proteinrik vegopaj med fetaost

Paj med fetaost och spenat

Ingredienser:

  • 100 g keso naturell
  • 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 400 g bladspenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ rödlök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g fetaost (valfri fetthalt)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Tips! Gott i är även soltorkade tomater och oliver

Gör så här:

  1. Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
  4. Strimla rödlöken.
  5. Fördela spenaten på pajdegen, smula över fetaosten och lägg på rödlök.
  6. Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

paj med fetaost

Smaklig spis! /A

Gillar du paj med fetaost rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.