Proteinrik spenatpaj med fetaost – recept

Nu var det ett tag sen jag gjorde den, men något jag verkligen rekommenderar dig..

..är en proteinrik spenatpaj med fetaost, soltorkade tomater och oliver. Märkligt hur vissa saker man gillar faller bort, men det är väl som med allt. Hur gott/välgörande det än är – har du inte rutin på det glöms det av. Gäller både träning, mat och andra ting, men nu alltså receptet jag vill tipsa dig om. Och laga själv framöver.

En proteinrik spenatpaj med fetaost som passar bra för dig som vill ha en magrare matpaj med mycket protein och smak. God och näringsrik som den är, men passar även till kyckling, lax, en köttbit eller vad du gillar och ihop med en grönsallad. Går jättebra att förbereda dagen innan eller frysa in till senare.

Proteinrik spenatpaj med fetaost

Ingredienser:

  • 100 g keso naturell
  • 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 400 g bladspenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 10 marinerade soltorkade tomater
  • ca 20 svarta oliver
  • 200 g fetaost (valfri fetthalt)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk

Gör så här:

  1. Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
  4. Strimla tomaterna.
  5. Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
  6. Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

proteinrik spenatpajHär åt jag en bit med mozarellafylld kyckling med parmaskinka och diverse grönsaker.

Smaklig spis! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras