Veckans magövning med Helene Ripa -båten + sidorotation

helene_baten

Som jag skrivit om tidigare är bålen bra att vara stark i vid längdskidåkning. Någon som har koll på detta är Sveriges största kvinnliga längdskidhopp inför OS i Paralympics, Heléne Ripa, som bl.a. brukar köra båten + sidorotation med medicinboll. En bra coreövning där du både tränar magens inre- och yttre raka muskler statiskt, och de sneda magmusklerna dynamiskt. Så här såg det ut vid filmningen för Samsung inför OS-satsningen. Otroligt starkt av Heléne att lyfta upp protesen samtidigt som hon gör övningen. Imponerande!

Gör så här:

  1. Sitt i ”båten”, d.v.s. som ett v med kroppen och håll en stark mage. Räta/böj på benen beroende på hur tungt du vill göra övningen. Är det fortfarande för tungt – sätt ner tåspetsarna i golvet.
  2. Håll en vikt som du vrider från sida till sida, men behåll knäna ihop. Går även att göra utan vikt – effektiv då också.

Filmklippet på YouTube.

Just nu förbereder sig Heléne inför sin tävlingspremiär i Vuokatti, Finland nu i början av januari. P.g.a. snöbristen i Stockholm tillbringade hon några dagar i Långberget under jul/nyårshelgen, samt åkte i Torsby Skidtunnel. Det är alltid bäst och en annan känsla att åka skidor på riktigt istället för ”substitut” som rullskidor, Ski Erg eller annan konditions- och styrketräning. Heja Heléne!

6 kommentarer
    1. Mia – jag tycker du kan göra rotationen men ha tårna i golvet. Alla övningar där du lyfter benen är svåra att göra utan att aktivera de raka, yttre magmusklerna.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras