Vårens grilltrender

jag_ica

ICA kunde knappast pricka in en mer passande dag för ett pressevent om sommarens grilltrender än denna. Klarblå himmel och värmande sol är liksom det som tänder svenskarnas grillsug, och enligt en rapport tillsammans med TNS-Sifo grillar 100% av befolkningen någon gång under året. Jag själv mest på solsemester eller i en snödriva under påsken. Den närmar sig nu och jag längtar – speciellt efter dagens försmak.

ica_grill14

”I år ser vi ett ökat intresse för alternativa grillmetoder och att man vill grilla mer som proffsen. Vi ser även ett stort intresse för att lägga mer grönt på grillen och att grilla kött av hög kvalitet” säger Lieselott Liljevik, omvärldsanalytiker på ICA.

Några nya produkter jag noterade var:

  • Grillkål – d.v.s. inte kål du tuttar fyr på utan som du grillar, t.ex. i ett foliepaket eller stekt i en gjutjärnspanna på grillen.
  • Rätt Enkelt – förenklad matlagning för att laga t.ex. ångkokt lax, pulled chocken och halloumiburgare.
  • Korvbröd, hamburgerbröd och bake up-baguetter med surdeg.
  • Förkokta, delade majskolvar.
  • Nya korvar med hög kötthalt, t.ex. med smak av bacon och äpple.

ica_lunch

Dagens grilllunch och efterrätt. Sistnämnda var superenkel och jättegod grillad ananas med vaniljkesella, salta jordnötter och kolasås. Testa!

mia_hj_ica

Dagens söta sällskap: Syster Mia och lille Hjalmar ♥

8 kommentarer
  1. Ville bara säga att du är så inspirerande! 🙂 Vore jättekul om du skulle finnas på instagram..inte funderat på det? 😉

    1. Jen – jag stekte den i olivolja med örtsalt och slutligen riven parmesan. SÅ HIMLA GOTT! Tänkt för grillen men stekpanna passar lika bra 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras