Efter regnet kommer värsta solsken, för ja – idag strålar det ute igen. Skönt att det skiftar snabbt för igår gick det knappt att gå mellan huset och bilen utan att bli dyngblöt – väder som inspirerar till bak. ”Något skånskt” tänkte jag och fick idén om äggkaka. Men fläsk hade vi inte och ingen grädde så jag höftade fram en egen variant med keso och fet mjölk.
Äggkaka med keso:
- 250 g keso
- 1 dl fet mjöl/grädde
- 2 ägg
- 1 nypa salt & peppar
Låt keson rinna av. Vispa ihop ägg och mjölk/grädde, krydda och blanda med keson. Stek i smord ugnsfast form i 200° ca 30 min.
Jag försökte mig på en snabb variant i stekpanna vilket inte var så lyckat utseendemässigt. Smaken var det däremot inget fel på ihop med färska hallon.
Annat gott på vore kanel, att ha i hackad mandel och en nypa socker/sötningsmedel för en efterrättsvariant, men helst den traditionella – med bitar av stekt fläsk.


Anna Jonasson
lät ju riktigt smarrigt, får testa 😀
Gott & mättande låter det! Det är så bra att kunna fixa ihop något så näringsrikt på småsaker man har i kylen =) Tack för tips! Kraaam