Kryddor i vardagen

outf_kammarrgym

Vi är många som har samma rutiner varje dag. Dricker samma sorts te till frukosten, velar ett tag men väljer till slut favoritjeansen som sitter bäst, upprepar samma uppgifter på jobbet som dagen innan, väljer favorithaket till lunchen och t.o.m. tänker samma tankar varje dag. Inget konstigt eller fel i det – många är vanemänniskor och mycket bara gör vi utan att vara medvetna om det, men sen finns det de där sakerna som sticker ut lite från det vanliga. Saker vi minns lite extra när vi ser tillbaka på dagen:

Det här kryddade jag min tisdag med:

 • Blickar: Sprang ett varv i Lill-Jansskogen efter barnlämning och mötte en tjej som körde backintervaller. ”Bra jobbat” hejade jag på. Hon tittade upp, förvånad men med en glad blick, och jag blev glad för att hon blev glad. Det gav mig (och säkert henne också) energi till resten av löpturen.

kesella_jordg_chok

 • Kall gröt? Till frukost nr 2. (springer aldrig på helt tom mage) testade jag Overnight Oats för första gången. Typ chiapudding med mer energi p.g.a. havregryn i. Gjorde lite extra mysigt i min ensamhet med levande ljus, och åt ihop med fröknäcke med ost, chokladboll, te och toppade gröten med jordgubbar och vaniljkesella.
Overnigth Oats, 1 port:
 • 30 g havregryn
 • 175 g kesella
 • 0,75 dl mjölk (alt. mandel-/havre-/sojamjölk) Jag tog ko.
 • 1 krm vaniljpulver
 • 0,75 msk chiafrön
 • 25 g hallon
 • 25 g blåbär
 • valfri topping (jag rörde ihop kesella med vaniljpulver)

Rör ihop och ställ att svälla i kylen några timmar alt. kvällen innan det ska ätas.

casall_joggers

 • Nygammalt: Skrev ju om ”joggers-trenden” för ett par dagar sen och hittade till min glädje ett par Casall-byxor från aw12-kollektionen i garderoben. Svart, glatt material och väldigt lika de skinnimitations-byxor som fanns att köpa överallt i New York. Till dem en t-shirt från Drop of Mindfulness och skor från Merrell.
 • Rörelseglädje: Själv är jag bortskämd med tillgänglighet på rörelse men det är extra roligt att se hur lyckliga deltagarna i mina företagsgrupper blir av att få svettas och använda kroppen en stund.

Sen hemmajobb med mail, förberedelse tills torsdagens event och blogg innan hämtning av barnen och..

kottfarssaslasagne_sallad

 • Lasagne. Förutom klassisk bas av köttfärs, lök, krossade tomater, tomatpuré, sojasås, salt, en nypa socker och peppar smög jag ner lite överbliven saffran från förra året i såsen. Tror inte någon annan kände skillnaden och själv tyckte jag det blev en god twist. Längtan till jul smyger sig på allt mer.

barndans_sessan2 barndans_sessan3barndans_sessan

 • Dans till Piratsessan. Perfekt sätt att låta de små göra av med sista överskottsenergin innan läggning med skratt och dansmoves. Junior extra stylad som Mini Di Leva i nytvättad jeansklänning. Han hänger upp sig på vissa plagg och vill sen inte ha annat. Älskade unge ♥

Min onsdag ser liknande ut med egen träning, företagsträning, hemmajobb och vardagsbestyr. Men med nya kryddor. 

7 kommentarer
 1. Härligt!

  Har med åren mer och mer insett att jag mår ganska dåligt av rutiner, det gör att jag känner mig instängd, så ju mer inrutat mitt liv blir desto mer ökar behovet av egentid.
  Borde nog jobba med inställningen i stället, för det blir ganska svårt att ha ett icke inrutat liv med kontorsjobb och två barn på förskola.

  1. Elin – jag tror behovet av egentid hör ihop med stress & mycket runt omkring också. Jobb, barn, sociala medier osv. Men det går att ha ett lagom inrutat liv men ändå ge plats för spontanitet. Alla dygnets timmar måste ju inte planeras, men jobb & hämtning av barn etc är bra att ha lite struktur på 🙂

 2. Ja, så är det säkert! Har varit sjuk några dagar, både jag och barnen, det har varit bra träning att vara i nuet, har bara orkat en sak i taget, liksom. Ska försöka ta med mig den känslan till när jag vill göra hundra olika saker…
  Sugen på ännu mer tid med barnen har jag blivit denna vecka också, så kanske drar ner lite på egentidsönskemålen per automatik.

 3. Om rutinerna funkar så finns det mer tid för spontanitet. Som tex en (relativt) spontan grej : att dra till en mässa med en vän på fredag 😉
  Jag äter ofta overnight oats med chiafrön just nu. Enkelt och gott.
  Gulle-Junior i sin klänning 😀

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras