Morsdagsfirande, tankar och helgen ur mobilen #121

..och ”blink” flög ännu en helg förbi.

Plus en massa år som mamma, varav 10 med fyra. Inte konstigt att det känns som att tiden rusar i ultrarapid, haha, med så många att rå om. Och som nu tar hand om mig ibland också, drar ut mig på morgonen och tar proffsiga bilder t.ex. Den ovan fångade Junior när vi väntade på hans fotbollslagkompisar och skjuts till matchen igår, sen sprang jag vidare. Mer firande berättar jag om för dig nedan, för morsdag lär du knappast ha missat att det var va? Alla har vi ju en mamma, närvarande eller inte. Såklart att det berör oss. Här lite mer av mina tankar om saken och annat från helgen.

Morsdagsfirande, tankar och helgen ur mobilen #121

» Träning är trots allt huvudtema här i bloggen och i helgen var det som vanligt fullt ös. Både Hampus och Junior hade flera fotbollsmatcher, Hugo styrketränade, Jonna lockade jag ut på promenader med mig och för egen del blev det både styrka och löpning. Tänkte att jag skulle känna mig stark efter fredagens vila, men var snarare ofokuserad och loj. Söndagspaset blev desto bättre, kanske p.g.a mer sömn, glass och feststämning i kroppen?

» Morsdag som sagt. Kickade igång med en rivstart mot bilen Junior fick lifta med till sin match. Är lyckligt lottad med ett så fint nätverk av föräldrar som hjälps åt. Har ju inte någon bil själv och flera där hemma att skämma bort, men även mig själv. En löptur i Lill-Jansskogen inkl. starka backintervaller innan nästa lirare (Hampus) skulle iväg var bästa presenten att ge min mammakropp. I shorts dessutom. Sällan jag känner mig så stark och levande som när jag springer i skogen, extra av att explodera uppför backar med pigga ben. Underbart. Sen blev jag själv grattad av Jonas och barnen med tårta och shake mushi, ringde min egen mor och tog alla chanser jag fick att njuta av solen. Vid sidan av fotbollsplanen, lite jobb vid datorn utanför mitt hus, på väg till matbutiken.. riktigt nice. Tog visserligen hela dagen innan alla sportat klart och var samlade så vi kunde fira ihop med tårtan (och 5 minuter innan den var slut, haha), men värd väntan. 5 fina minutrar, en skön sommarkväll och jag älskar att barnen har hittat sina sporter. För mig – en viktig del i mitt moderskap, att planera en positiv känsla för rörelse, även om dagslust kan variera.

» Barnen var hos mig som sagt. Det kändes bra, just en morsdagshelg, men alltid mer stök. Det praktiska är ingen fara, men 4 barn – 4 starka viljor. Lika mycket som i löpbackarna kan jag explodera av ilska och irritation emellanåt, haha. När syskonen tjafsar och går på varandra över (i mina ögon) bagateller, men det ingår ju också i föräldraskapet. Och vips vänder det. Alla behöver också sin bekräftelse, vilket är svårare att få ju fler syskon man har, så ibland är det bra att ge var och en lite egentid. Jonna gick jag med till Stora Skuggans 4H-gård och tittade på djur med. Hugo blev det en en promenad till frissan med, Junior är alltid uppe med mig och tuppen och Hampus slinker undan. Hmm. Typiskt mellanbarn. Jag gör mitt bästa och vi får ändå våra stunder vi med, men nja – jag säger inte att det är lätt. Försöker sno åt mig en kram här och där och bombar med sms. Hoppas (och tror) att alla känner sig älskade. Ändå min största – och bästa – uppgift som mamma.

» Tankarna har kretsat endel kring det här med högtidsdagar. Att känslor jag inte tänkt på innan seperationen överrumplar mig, vilket inte är så konstigt efter alla år då man delat allt med någon annan. Morsdag var ändå enklare än både min egen mammas födelsedag och tvillingarnas, för på något sätt var det ju inget måste att fira mig själv, så som dom andra. Absolut grattade jag min egen mor, men behövde inte göra någon grej över hur någon annan upplevde dagen. Och just ”första året” efter en stor livsförändring, från det ”normala”, är förmodligen svårast för alla. Bortgång av någon betydelsefull person i en liv, efter en allvarlig olycka, naturkatastrof, skilsmässa – klart en tuffa omställningar. Som blir enklare med åren.

» I övrigt har jag försökt balansera upp det intensiva soloförälderlivet med sånt som ger energi. Komma isäng för att läsa min nya bok (den du ser på bilden), tagit flera vilostunder i solen, ätit massa gott och släppt jobbet så mycket som möjligt. Lite tvätt, städning, läxläsning och bloggande blev det ändå. Uppenbarligen.

Det var nog det viktigaste jag hade att säga dig i den här vardagsrapporten. Firade du morsdag på något sätt? Eller blev firad själv? Eller hur har din helg varit? Berätta om du vill, annars skickar jag med en stor kram inför nya veckan! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras