Livet, träningen och helgen ur mobilen #98

träningen

Den här känslan.

Allmänt trött, glad över min relativt nyfunna hobby (crossfit). Tacksam för en familj och vänner i ryggen, fullt medveten om vad jag behöver. Den här våren har tärt på många av oss, att inte kunna ladda batterierna med roliga resor, evenemang och framför allt vara ifrån saknade personer. På det annat gnag, en tuff tid.

Det visar sig inom sin tid, men vad jag vill komma till är att det är ok att ha perioder då allt inte är på topp. Och träning löser inte alla problem, men det är skönt att slippa tänka ibland. Låta kroppen jobba, ladda ur, känna sig riktigt stark. Dessutom blandar jag upp med lugnare pass och vilodagar, plus ser fram emot en sommar med större chans till återhämtning. Även om den inte blir som vanligt.

Hmm. Märklig inledning på ett inlägg som ska handla om helgen, men nu vet du i alla fall min dagsstatus. Den jag alltid skjuter undan i sociala medier när IRL-livet behöver mig, för att istället bjuda på träningstips, recept och annat mer ytligt. Också rimligt i perioder. Hur som helst, så här har de senaste dagarna sett ut för dig som vill hänga med i vardagslivet.

Livet, träningen och helgen ur mobilen #98

  • Cykeltrion. Underbart att Junior och Jonna vill cykla till skolan med mig nu för tiden. Med sina  födelsedagscyklar mycket roligare och lättare än tidigare, såpass att dom ofta är ute själva på kvällarna också.
  • Snabb vardagsmat. Flera har önskat enkla middagstips, något som kommer mer av framöver. På bilden ugnsbakad lax och vitkål med bönpasta, majosås och grönsaker. Gott.
  • Sista skolracet. Galet hur snabbt tiden går även om vi inte haft några resor eller annat att räkna ner mot. Snart skolavslutning och sen får vi se.
  • Träningen. Ser vi till helgen har jag ”bara” kört ett löppass med backintervaller, men under hela veckan: 2 crossfitpass, 2 styrke- och rörlighetspass, 2 löppass. Och i lördags vilodag. Nytt för veckan var tatueringen som jag fick anpassa träningen efter ett par dagar efter så att huden fick läka.
  • Muskelbristning i vaden. Nej, inte jag, men Hugo fick ett knä i vaden för 2 veckor sen och är fortfarande inte bra. I fredags tog jag honom till vår husläkare, men fick mest råd att vila, linda och ta Ipren. Får alltså fortsätta vila från fotbollen ett tag.
  • Drakflygning och bara-vara-tid. Lördagen var riktigt härlig. Grabbarna hade matcher, men annars inga tider att passa. Vi var ute med vänner på Gärdet och flög drake, snackade och gick runt. Och på kvällen fortsatte barnen leka hos kompisar medan jag plöjde en serie på Netflix – ”After life”. Rekommenderas.
  • Morsdag. Firade mig själv med en löptur, ringa och gratta min egen mamma, hänga med dom som gjort mig till en, glass i solen, cykelutflykt, hämtmat och choklad. Jag har aldrig brytt mig mycket om framgång och pengar, men att få vara mamma – det har alltid varit min högsta dröm. Är enorm tacksam för dom jag har, plus min egen mamma såklart. Hon är fantastisk ♥

Lite om livet, träningen och helgen. Hur har din varit? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras