Chokladfrestelser med Fanny & Holistic -recept

Ännu en gång har vi glädjen att presentera Fanny Roethlisberger som en av inspiratörerna vid Frisk & Stark Familj 14-15 maj. Förra året lärde Fanny barnen göra fantastiskt goda naturligt sötade chokladbollar – succé både för de små bagarna och oss som fick smaka. I år är planen kärleksmums med ingredienser från Holistic – ett företag som jag berättat tidigare står för hälsa inifrån och ut, och som sponsrar workshopen. Deras produkter är rena och kommer ge bakverkden en extra touch näring, utan onaturliga tillsatser. Dessutom kommer Fanny och barnen hålla till i pampiga Wenngarn Slott´s kök. En passande miljö för söta bakverk och alla prinsessor och prinsar.

fannybudffeSom jag skrev förra året och sett tydligt detta – Fanny är en stjärna som klättrar snabbt. Under året har hon bl.a. samarbetat med Reneé Voltaire, medverkat som receptkreatör för både Biofood och Kung Markatta, stått modell för träningsklädföretaget W-Sportswear, gett ut 3 st e-kokböcker, och medverkat i ICA’s tidning Buffé. Läs hela webbversion här. Fotograf Lina Eidenberg Adamo.

 

Fanny har länge varit en stor inspiratör till mina egna bakexperiment, som delar min syn på kost och gosaker, och det är en ära att ha med henne vid Frisk & Stark Familj i år igen. Precis som förra året vill vi skapa nyfikenhet, stolthet och glädje för att ”göra själv” med bakworkshopen, samt visa barnen att hemgjort godis kan vara lika gott som köpt. Om inte godare. Att det är lätt att göra själv och dessutom varken behöver vara dåligt för tänderna eller magen.

 

Om Fanny och hennes bak-workshop med barnen (och nyfikna föräldrar) vid Frisk & Stark Familj:

 

Att äta hälsosamt rimmar i mångas ögon illa med att äta gott – framför allt sött. Men med några enkla knep slipper man välja gott ELLER hälsosamt, och man kan faktiskt äta kaka till frukost om den baka rätt!
 

Jag älskar både träning och choklad. Jag älskar både att svettas och att äta glass. Jag tycker inte att man ska behöva välja! Det är så ofantligt viktigt att vi visar våra barn från början att BÅDE rörelse och ätande kan vara och SKA vara roligt. Även att skapa det goda vi äter – och därför bjuder jag in till denna workshop.

Tillsammans gör vi en söt klassiker, men med högklassiska ingredienser. Innehållet ger oss energi, näring och ork att träna och ha roligt ihop!

browniepeanutcaramel

Exempel med recept på allt smarrigt Fanny kan trolla fram och som ingår i hennes e-böcker hittar du här. Kanske något att testa redan i helgen?

Något som kommit att bli en riktig favorit hos mig är bakverk med bönor. Det låter kanske lite knasigt, men gör man det rätt så blir resultatet grymt! Bönor som bas gör bakverken både naturligt rika på protein och tillför extra näring till fikat. Viktigt är att alltid skölja bönorna noga, gärna flera gånger. Här får ni receptet på ett av mina allra bästa bönrecept; en underbart chokladig brownie med kolasås och salta jordnötter. Receptet är ur min senaste bok Everything Chocolate, som precis som namnet avslöjar är en bok fylld med enbart choklad-recept! Samtliga godsaker är hälsosamma, men framför allt så är de fantastiskt goda! /Fanny

FANNYS FUDGY BROWNIE MED KOLA OCH SALTA JORDNÖTTER

(receptet ger 12 brownies)

Brownie:

 • 3 dl vita bönor
 • 1 ägg
 • 1 stor äggvita (eller två små)
 • 1,5 dl kakao
 • 1 dl socker eller sötningströ
 • 1/2 msk kokosolja
 • 1 msk mjölk
 • 1 tsk balsamvinäger
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk bikarbonat

Kola:

 • 1 1 mjuka, urkärnade dadlar
 • 2 msk jordnötssmör
 • 2 msk mjölk

Topping:

 • 1 dl saltade jordnötter
 • 70 g mörk choklad

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform.Börja med kola-såsen; kärna ur dadlarna och mixa med jordnötssmör och mjölk. Ställ åt sidan.
 2. Mixa allt till brownien och häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen. Grädda i 12-15 minuter, ta ut och låt svalna helt.
 3. Bre ut kolasåsen över den avsvalnade brownien och strö över de salta jordnötterna.
 4. Smält chokladen och ringla över brownien.Skär i bitar, servera och njut!

Missa inte alla Fannys e-böcker, fulla med härliga frestelser. Eller att träffa henne personligen vid Frisk & Stark Familj. Välkomna att läsa mer om vårens stora familjeevent och hur du anmäler dig här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras