Helgens bilder & bak

Från guldiga skor till guldig mobil. I fredags hämtade jag ut min nya partner in crime – en iPhone 6. Egentligen behövde jag ingen ny men mitt abonnemang hade gått ut och Hugo behövde en fungerande telefon nu när han ofta går själv till skolan/träningar. Han är så nöjd över min gamla 5a, även om det var mycket jobb att radera alla mammas selfies, och jag är glad över bättre surf, lagringsmöjligheter och kamera. Och guldet förstås.

Det var helgens materiella happening och för övrigt har den som vanligt bestått av dagliga fotbollsmatcher för storbarnen, men mellan det har vi tagit det lugnt. 

fredagsgodis

I fredags däckade vi i soffan med godis, jordgubbar och en ny dryck från Coca Cola som jag fått hem att testa. Finley – en vuxen läsk med mindre socker och fruktjuice i smakerna citron/fläder och grapefrukt/blodapelsin. Lite bitter i smaken så barnen var inte överförtjusta och själv hade jag föredragit en Cola, men helt ok ändå.

spegel_silja

silja_barnIdag var det öppet hus på Tallin-färjan MS Silja Symphony i Värtahamnen, bara ett stenkast från Gärdet där vi bor. Vi gick dit ihop med grannbarnen, och jag fick chans att inviga mobilkameran, barnen ritade, lekte i bollhavet och gick på Mumindisco. Så roligt att Junior vägrade gå därifrån. Från att skutta runt ORKADE han inte gå en meter. Det blev en lång promenad hem. Tidsmässigt. Vi får nog åka färja någon gång då besöket var en sådan succé.

soffvila

Väl hemma fick barnsbenen nya krafter och gick med en kompis till parken medan mina egna blev trötta. En paus i soffan med bloggen behövs innan stora söndagsbadet, matlagning, läxläsning och fix. Även om jag inte har ont är livet efter operationen mer ansträngd. Inte så konstigt då det är ett stort ingrepp och sår som ska läkas.

ingr_avocadoboll

Så här sitter jag nu, vilar, skriver och lägger upp bilder. Som den här. Inspirerad av mitt inlägg om Fanny provbakade jag chokladbollar med avocado i lördags. Följde först ett recept på raw food chokladmousse men som vanligt med egna improvisationer, och smeten blev så tjock att jag rullade bollar istället.

Raw avocado- & chokladbollar:

Mixa allt och rulla till bollar. För tjockar smet – rör i nötmjöl, lösare – häll i en skvätt kokosgrädde och/eller kaffe. Rulla i kokos och ställ svalt en stund. Om du hinner.

Länkar till min samarbetspartner Bodystore. Tips – just nu två burkar Cocosa Pure kokosolja 500 ml för 151 kr.

choklboll

jun_taFår jag?

junior_choklbJa, vem kan motstå dessa vackra bruna ögon. Eller chokladbollar.

1 kommentar
  1. Åh bra tips att göra med avokado för en som inte är så förtjust i alla dessa varianter med nötter. Får testa det där 🙂
    Men visst är det skönt att bara komma hem och lägga sig i soffan en stund? Speciellt efter en aktivitet eller ett träningspass, helst med en god dryck och något gott snacks 😉

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras