Livet på en räkmacka. Att leva och njuta maximalt. Jag antar att det är allas mål och dröm här i världen, något som för mig förknippas med både promenader och perfekt kokta ägg, med blodsmaksintervaller och choklad. Efter ett lyckat event, det är helg, min mamma fyllde år i förrgår och tvillingarna nästa helg har vi firat med massor av gott de här dagarna.
I fredags med min ständiga favorit av hämtmaten, Shake Mushi från Itamae Sushi som jag aldrig tröttnar på, Cola och överblivna chips från ICA i ♥ eco. Igår med räkmacka och fika, röding från Jorm till middag och kladdkaka till efterrätt.
Samtidigt är ”att fira med mat”, speciellt socker, ett debatterat ämne. Det finns konstant anledningar att fira, en inställning jag ändå gillar. Som jag inledde med – livet ska njutas och firas så mycket man kan, vilket även kan handla om att ge sig själv träningstid, en spabehandling eller skjuta undan ”måsten” för att umgås med de man tycker om.
Eftersom mina föräldrar bara är på besök en kort sväng för att hälsa på nyfödda lilla Ella, missar de Jonna och Juniors 4-årsdag nästa helg. Därför passade vi på att fira lite i förskott. Tvillingarna fick kläder och en cykel i present som vi testade, vi tog en promenad till Kaknästornet för lunch och fika med fantastisk utsikt över Stockholm.
Och för att återgå till ämnet, ”att fira gott”, bakade jag och Jonna en mumsig kladdkaka. Men gott behöver inte alltid betyda socker, något som Fanny visat tydligt två år vid Frisk & Stark Familj och även jag ibland firar med. Inte alltid, men att slippa sockerspeedade barn och samtidigt njuta av god kaka var mitt val den här gången. Jag och Jonna bakade en variant med kokossocker som sötningsmedel, mandelmjöl, smör, hackade mandlar och steviasötad choklad. Till det bär och grädde smaksatt med vaniljpulver ur kvarn som jag fått hem att testa.
Resultaten blev mycket gott. En kladdkaka ska vara riktigt kladdig om du frågar mig, men den här blev lite väl rinnig. Efter en stund i frysen hade den dock stelnat till perfekt konsistens med hård yta och smet i mitten. Receptet hittar du här, men utan hackade nötter.
Firar du med godsaker eller på andra sätt?
Godisgris som man är firas det alltför ofta med sockerhaltiga grejer…!
Men vi har börjat variera oss! 🙂
Ostbricka med kex o frukt, gurk o morotsstavar med dip, fruktsallad med vaniljkesella, nötter och så bubbelvatten på det! (Ramlösa/loka)
Det bästa är ju när barnen själva börjar välja grönsaker o dip till myset! Då blir även mamman glad!! 🙂
Tack för inspirerande blogg!!
Kram Jeanette
Jeanette – det är bra att kunna hitta alternativ som är goda & samtidigt ger bra näring. Grönsaker med dipp är ju kanon & det blir allt mer poppis med socker- & mjölfrifritt fikabröd & godis.
Kul att du lyckats öppna upp barnens intresse för detta. Det är ju vanor de bär med sig hela livet 🙂
Tack själv & kram tillbaka!