Grilla grönt

Grillmat! Jag får aldrig nog. Skulle kunna slänga ut ugn och spis och laga all vår mat på balkongen, men det skulle kanske bli kallt att stå där ute vintertid. Bäst känsla är det ändå sommartid och nu finns det som störst utbud på goda grönsaker att ha till – något jag också gärna frossar i.

Grilla grönt – 5 tips

Eftersom det sen ett par år tillbaka är så trendigt att grilla grönt har butiker som ICA paketerat flera produkter med syfte på just detta – att grillas. Senast testade jag stora, gula grilllökar som blev sådär karamelliserade och söta. Potatis och aubergine blir också bra även om de vid denna måltid tillagats i ugn, men halloumi är ett måste på grillen. Passar till allt eller som den är för en vegetarisk rätt.

spetspaprika

Jag provade också spetspaprika. Långa, röda och gula paprikor med lite mer sting i smaken än vanliga. De blev precis som löken söta och goda till kycklingen och fetaoströran.

En annan dag förra veckan testade jag grillad grönkål med rödlök och fetaost. Jag har tillagat samma sak i ugn tillsammans med rödbetor flera gånger men ville se hur det blev på grillen. Så jag gjorde ett paket av ugnsfolie med grönkål, rödlök, fetaost, örtsalt och ringlad olivolja över alltsammans. Sen fick det ligga på grillen i ca 20 minuter. Mycket bra resultat!

3 kommentarer
  1. Gott!!
    Idag grillade jag romansallad med lite olivolja och flingsalt, alltså delade den i två delar.
    Halloumi är så gott! Helgrillade den och skar upp den efteråt.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras