Synlig och snygg i mörkret

Det börjar bli mörkt på eftermiddagar och mornarna nu. Och kallt. Inga konstigheter så här i oktober, men ändå tar det några dagar att ställa om sig och få fram varma kläderna, långt instuvade i garderoben och källarförrådet. Välkommet to-do. Jag älskar mysigheten, att tända ljus och gosa in mig i lager av värme.

Vid löpning går det dock inte att ha på sig allt för tjocka kläder, mer om löpkläder för kyla skrev jag förra veckan, och nu har jag fått hem fler varmfodrade tips från Lidl´s höst/vinterkollektion. Igår testade jag tigtsen och softshelljacka på väg till gymmet och gillade framför allt det mjuka fodret i tightsen. Ingen kompression men bekväma, dragkedja i benslutet och liten bakficka.

lidl_hostlopkl2

Jackan var också skön, tjock, många bra fickor med dragkedja, reflexer och en huva att dra på mot regn och blåst. För löpning tycker jag den kändes för styv, men perfekt till/från annan träning eller bara som ”vardagsjacka”.

Nyss provsprang jag även en 6 km-test av underställströjan innan Jonas åkte till jobbet. Den höll värmen bra utan att jag blev genomsvettig, har skön kompression men är ändå rörlig och har speciell 3D-isolering på sidorna, axlarna och armbågarna. Bra lågprisalternativ enligt mig och vad jag läst på löpforum.

lidl_kompr

Tightsen och underställströjan kommer vi även lotta ut flera exemplar av till deltagarna vid Frisk & Stark Familj i Växsjö 14-15 november. Passande med varma träningskläder i mitten av november som även lyser upp med neongult och reflex. Tightsen har har effektfulla fartränder så att vi syns och ser snabba ut i höstmörkret.

Priser:

  • Softshellsjacka: 129 kr
  • Fodrade tights: 129 kr
  • Underställströja: 129 kr

I butik vecka 41-42.

smartinthedark

Fler smidiga reflextips är de designade reflexbanden ”smart in the dark” som jag testat. Reflexer som även blir som en lysande accessoarer och både finns som bälte, att sätta på ex. barnvagnen/cykeln, för arm/handled och att ha runt benet. Jättebra för oss som cyklar att dra på över byxan också så att undvika att trassla in sig i kedjan.

Även bra för barnen att dra på ytterkläder utan reflex. Inte som när jag var liten och vi gick runt med dinglande plasthjärtan i ett snöre, hårda som slog mot benen och trasslade in sig. Skönt att utvecklingen går framåt.

Pris mellan 129 – 429 kr.

2 kommentarer
  1. Tack för tipset! Fick bli en tur förbi Lidl på vägen hem från jobbet igår 🙂 Fick med mig tightsen och en löpartröja till sambon 😀 Jättesköna tights men lite stora i midjan? Synd att det inte fanns ett snöre att dra åt…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras