Varm vinterrumpa

Värmade täckkjolar – kanske smartaste och mest praktiska plagget inför vintern? Kjolar du smidigt drar över tights eller andra byxor, både vid träning och annars – en trend jag sett hos allt fler klädmärken. Nu är det fortfarande förhållandevis varmt i Stockholm, men enligt väderprognosen väntas minusgrader och snö på vissa delar i Sverige under veckan. Därför känns det aktuellt att visa upp det jag kikade på för ett par veckor sen.

Vid en pressvisning visade klädmärket SKHOOP upp sin aw-kollektion med bl.a. de här sköningarna.

vinterkjol2

SKHOOP, ”The Original Skirt Company”, var först på marknaden med denna smidiga, värmande lösning för rumpa och lår. Märket grundades av Sissi Kewenter i Åre 1999 efter att hon fått nog av att ta av och på kängor och täckbyxor varje gång hon skulle ut – täckkjolen var född.

tackkjolar

Idag finns kjolar i olika längder och har anpassats till att funka vid aktiviteter som ridning, cykling, skidåkning, löpning eller lugnare promenader på stan. Till sommaren finns även kjolar i tunnare tyg, men annars är företagets stolthet att vara först ut med värmande WINDSTOPPER®textil.

SKHOOP har även fina jackor, mössor, strumpor, byxor m.m. men just kjolen tycker jag sticker ut i aw-kollektionen. Dessutom skyddar den en viktig och vacker kroppsdel som gör detsamma.

tackkjolar15

Fler exempel från andra märken:

Det finns alltså många fina modeller och jag kan absolut tänka mig en liten täckkjol i vinter, speciellt här i stan på väg till/från gymmet eller under cykelturerna. Hur känner du? Eller har du redan en?

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras